Maquinària infal·lible (61-99)

0
    79

15/02/2015 – El millor Barça de la temporada treu de la pista al FIATC Joventut i aconsegueix la diferència de marcadors més alta de tota l’era ACB.

Un derbi negre. Això deuen haver pensat els prop de 8.000 aficionats de la Penya que s’han citat avui a l’Olímpic mentre abandonaven les seves localitats. El FC Barcelona ha estat molt superior, imposant-se des de la defensa des de l’inici i quallant una exhibició ofensiva que feia temps que no es veia a Badalona.

L’increïble ambient que s’ha viscut a les graderies de pavelló durant els moments previs al partit s’ha anat glaçant amb el pas dels minuts, a mesura que el Barça feia més gran el seu avantatge. Un triple inicial de Mallet i una cistella posterior de Savané donarien a la Penya l’única renda favorable de tot el partit (7-5).

Des que Satoransky ha avançat al Barça, fent una gran tasca a l’hora de forçar faltes en penetracions ben seleccionades, el conjunt de Xavi Pascual mai més ha cedit la iniciativa. Mentre els tiradors verd-i-negres veien com els seus triples se sortien de dins, la càrrega del rebot ofensiu feta per part del FC Barcelona permetia als visitants començar a aixecar el vol.

La defensa blaugrana desarticulava tota opció ofensiva badalonina, permetent al vigent campió de lliga recuperar en camp propi i córrer amb certa facilitat. Després d’un contraatac culminat per Nachbar (9-17), Salva Maldonado optava per aturar el rellotge, però només les accions individuals de Hannah es mostraven efectives davant la muralla del Barça.

Les dificultats per anotar que patiria el FIATC Joventut durant el primer quart (12-19) es farien encara més evidents abans del descans. Tomic i Doellman imposaven la seva llei prop de l’anella, anotant després de quedar amb un home petit en un canvi defensiu.

Mentre la frustració i les protestes cap als àrbitres es començaven a estendre de la grada a la pista, el FC Barcelona demostraria uns nervis d’acer per mantenir una producció regular en el joc. Veient que l’equip es desfeia, Maldonado forçava un nou temps mort (17-33), però els tirs seguirien sense entrar.

Amb Abrines castigant des de l’exterior (17-38), els jugadors de la Penya assistien impotents a una successió de llançaments errats que no farien més que erosionar la moral verd-i-negra. Ni el clàssic 2+1 de Suton després de rebot ofensiu volia entrar i, després d’una última defensa nefasta, el FIATC Joventut es retirava als vestidors rebent una cistella fàcil de Doellman que donava poques esperances de remuntada (26-45).

Durant la segona meitat, les diferències entre els dos equips se seguirien fent grans. Jugant de memòria, el Barça continuaria ofegant quasi cada atac verd-i-negre, mentre els locals veien impotents com els seus tirs habituals sortien escopits lluny pel cèrcol. Els pupils de Pascual aconseguien un parcial de 1 a 16 per encetar el tercer quart, deixant totalment sentenciat el partit (27-61). Els blaugranes seguirien assaborint la seva particular venjança, mostrant-se implacables amb el seu rival.

I és que, quan la Penya aconseguia retallar, buscant evitar ser humiliada, el FC Barcelona responia de la forma més sagnant: a cop de triples. D’aquesta manera, entre Abrines i Nachbar s’encarregaven de tancar el període amb el Barça situat a 32 punts del FIATC Joventut (38-70).

En un últim quart amb absolutament res en joc, els triples de Jackson i Hezonja situarien una nova màxima diferència, a falta de tres minuts per la conclusió (51-92). Els visitants, instigats per les ordres de Xavi Pascual, buscarien superar la xifra dels 100 punts en un últim atac que faria despertar els retrets a les files verd-i-negres.

Després de 35 minuts amb un sol equip sobre el parquet de l’Olímpic, el patiment de la Penya arribava a la seva fi. Els jugadors, capcots després d’encaixar una de les derrotes més impactants de la seva trajectòria, abandonaven la central acceptant la superioritat del Barça.

La diferència de valoració entre els dos equips (42/121) ho deia tot, igual que el domini del rebot (19/46) i de l’encert exterior (30%/59%) executat pel FC Barcelona.

Tot i la duresa del resultat, al cap i a la fi la Penya només ha perdut un partit més. El conjunt de Salva Maldonado arribarà a la Copa en cinquè lloc (14/7) i a només un triomf de tercer, tot i les tres derrotes consecutives que ha encadenat.

Fitxa tècnica

FIATC Joventut (61): Mallet (12), Ventura (6), Kirksay (2), Suton (9), Savané (2), Hannah (9), Miralles (1), Vidal (-), Barrera (6), Suárez (9) i Llovet (5).

FC Barcelona (99): Satoransky (6), Thomas (9), Hezonja (16), Doellman (16), Tomic (15), Oleson (5), Nachbar (5), Pleiss (7), Huertas (4), Abrines (11) i Jackson (5).

Parcials: 12-19 / 14-26 / 12-25 / 23-29

Rebots: Suton (4) / Tomic (9).

Assistències: Vidal (2) / Huertas (9).

Incidències: partit corresponent a la 21ª jornada de Lliga Endesa, disputat al Palau Olímpic de Badalona davant de 8.057 espectadors.