“Maria Gallardo no té sensibilitat cap al CF Badalona”

  0
  Saisó.jpeg

  11/11/2016 – Xavi Saisó, el soci 138 del CF Badalona, va aprendre a caminar, ja fa uns quants anys, damunt la gespa del vell estadi de l'Avinguda de Navarra, el que va ser enderrocat perquè els terrenys que ocupava se subhastessin i es pogués pagar aquest estadi municipal que, molt aviat, estarà acabat i sobre el qual l'ajuntament i el club, de moment, no es posen d'acord. En l'última assemblea del CF Badalona, Saisó va demanar que la Regidora d'Esports, Maria Gallardo, fos declarada 'persona non grata'. D'aquest i d'altres assumptes hem parlat amb ell.

   

  Xavi Saisó, el soci 138 del CF Badalona, va aprendre a caminar, ja fa uns quants anys, damunt la gespa del vell estadi de l'Avinguda de Navarra, el que va ser enderrocat perquè els terrenys que ocupava se subhastessin i es pogués pagar aquest estadi municipal que, molt aviat, estarà acabat i sobre el qual l'ajuntament i el club, de moment, no es posen d'acord. En l'última assemblea del CF Badalona, Saisó va demanar que la Regidora d'Esports, Maria Gallardo, fos declarada 'persona non grata'. D'aquest i d'altres assumptes hem parlat amb ell.

   

  – Perquè va demanar que la regidora d'Esports, Maria Gallardo, fos declarada 'non grata' per al CF Badalona?

  – Perquè crec que, des que va accedir al càrrec, cap de les seves decisions ha estat positiva per al CF Badalona. I, sobretot, perquè en l'assumpte del nou estadi, no ha entès que el CF Badalona ha de tenir la màxima prioritat en totes les gestions. L'estadi ha estat construït amb diners del club. Algú que demostra no tenir sensibilitat cap al club, que pren les decisions que pren, mereix ser considerat 'persona non grata'. És un dret del CF Badalona.

   

  – En el conflicte de l'estadi, quina part de culpa dóna a l'ajuntament i quina al club?

  – L'ajuntament és el culpable que encara no tinguem signat el conveni. No seria just generalitzar i assenyalar tothom que treballa en l'ajuntament, perquè hi ha gent que està donant suport a aquest projecte i que ha ajudat, desbloquejant la situació. Em sembla que el club s'ha limitat a fer el correcte: vendre els terrenys i demanar que es construeixi l'estadi. És l'equip de govern de l'ajuntament qui, per mi, en té la culpa.

   

  – Li sembla que ha faltat informació perquè l'opinió pública conegui amb exactitud els detalls de la construcció de l'estadi?

  La junta directiva del Badalona no pot arribar a tot arreu. Crec que qui ha volgut saber com estava la situació del nou estadi ho ha pogut fer. Em sembla que el club es juga molt amb aquest conveni i la informació hauria d'haver arribat amb paraules entenedores per a tothom.

   

  – Creu que existeix desafecció cap al CF Badalona per part de la ciutat i del consistori?

  – Sí. El CF Badalona va baixar de segona divisió el 1968, han passat molts anys i la travessa pel desert ha estat molt dura. El club ha patit l'oblit dels diferents governs de la ciutat, amb més o menys intensitat, i les dificultats han estat molt grans. Tot i així, crec que l'afició al futbol continua molt viva a Badalona. Es va demostrar en els partits de playoff, quan l'estadi de l'avinguda de Navarra es va omplir.

   

  – Fins a quin punt el preocupa el deute de 8 milions que arrossega el CF Badalona?

  – És un assumpte molt preocupant, perquè el club no és l'amo del seu futur. Es troba en mans d'aquest deute. Amb tot, em consta que les dues parts estan en bona sintonia i aviat es podria arribar a un acord. Probablement ens costarà més patrimoni, però és vital resoldre aquest tema.