“Aquesta regidora està complint l’acord del 2014”

  0
  44
  Gallardo.jpeg

  11/11/2016 – El nom que més repetidament anomena l'afició del CF Badalona quan brama pel conflicte de l'estadi és el de Maria Gallardo, la màxima responsable de la gestió esportiva municipal a la ciutat. A la Travessera de Montigalà fa dues setmanes que es demana la seva dimissió i en l'assemblea que el club escapulat va celebrar el passat 27 d'octubre, un soci va demanar que fos declarada 'persona non grata'. La regidora d'Esports diu la seva en aquesta conversa.

   

  El nom que més repetidament anomena l'afició del CF Badalona quan brama pel conflicte de l'estadi és el de Maria Gallardo, la màxima responsable de la gestió esportiva municipal a la ciutat. A la Travessera de Montigalà fa dues setmanes que es demana la seva dimissió i en l'assemblea que el club escapulat va celebrar el passat 27 d'octubre, un soci va demanar que fos declarada 'persona non grata'. La regidora d'Esports diu la seva en aquesta conversa.

   

  – Què va pensar quan va saber que a l'assemblea del CF Badalona es demanava que fos declarada 'persona non grata'?

  – No és agradable que et declarin 'persona non grata'. Respecto l'opinió de l'afició del CF Badalona, però aquesta regidora està complint els pactes de l'acord del 2014. Hem donat solució a la subvenció de 100.000 euros que se'ls va prometre i que aquest govern ha recuperat. Hem posat més de mig milió d'euros per fer una marquesina que s'havia promès i no hi era. I hem posat en marxa les comissions de seguiment que s'han anat reunint regularment.

  – Perquè creu que s'ha arribat a aquest moment de distanciament entre el club i el consistori?

  – És normal que el club defensi els seus interessos i és normal que l'ajuntament vetlli per la cosa pública. Però crec que són molts més els punts d'acord que de desacord. Treballarem, des del diàleg, per reduir aquest distanciament.

   

  – A banda d'ajustar-se a la legalitat, en la proposta de conveni d'ús de l'estadi que van fer al Badalona -desestimada per l'assemblea- van tenir en compte l'exemple d'altres convenis entre ajuntaments i clubs de futbol?

  – Sí, hem treballat amb altres ajuntaments el model de gestió. Concretament amb Santa Coloma, l'Hospitalet, Barcelona, Reus i Sabadell. En definitiva, es redueix a una gestió directa per part de l'ajuntament o bé una concessió, com el Pavelló Olímpic. Per part del CF Badalona ens han manifestat que el model que prefereixen és el de gestió directa per part de l'Ajuntament i és en aquest sentit en el qual estem treballant.

   

  – Tenint en compte que el Badalona tindrà un ús preferencial de l'estadi, creu que ha de ser el club qui fixi els horaris d'ús?
  – En el conveni s'acorda que hi haurà una comissió, entre el club i el departament d'Esports per tractar el tema dels horaris d'entrenament i de partits.

   

  – Perquè no se la veu a la llotja del camp de la Travessera de Montigalà? Té previst d'assistir a algun partit abans que el Badalona es traslladi a l'estadi?

  – Afortunadament, tenim una ciutat rica en activitat esportiva. El cap de setmana molts esdeveniments esportius i de ciutat coincideixen en el temps i he d'anar combinant entre esport, ciutat i districte. Els recordo que sóc regidora responsable del districte 2.