María Gallardo: “Si no es pot estar en aquesta categoria, que no s’hi estigui”

  0
  Pabellón-Olímpico-de-Badalona-800x533.jpg

  19/11/2015 – La regidora d’esports de l’Ajuntament de Badalona critica el fet que, cada cert temps, el FIATC Joventut necessiti fer operacions que “no són normals” per sobreviure.

   

  Tot i estar ja en el tram final de la seva execució, l’operació del Mercadona del barri de Pomar segueix portant cua. El gruix principal dels tràmits necessaris ja estan aprovats per la Generalitat de Catalunya i perquè el procés finalitzi només resten uns últims passos que ha d’efectuar el Consistori badaloní.

   

  L’anunci d’embargament d’Hisenda de més de 750.000 euros ha augmentat la necessitat de la Penya de tancar tota l’operació com més aviat millor, ja que, segons el Consell d’Administració, d’això en depèn gran part de la viabilitat econòmica de l’entitat.

   

  És sabut que el nou govern municipal no veu amb bons ulls la construcció d’un nou Mercadona a la ciutat, tot i que no posarà traves perquè el procés tiri endavant.

   

  En una intervenció al programa Badalona Matí de Ràdio Ciutat de Badalona, la regidora d’esports de l’Ajuntament, María Gallardo, deixaria clara quina és la postura del govern en la qüestió del Mercadona: el projecte es farà, tot i no ser del seu grat.

   

  “Si fos per mi, jo no posaria cap més Mercadona a la ciutat. És cert que a Pomar hi ha una manca d’equipaments alimentaris, però existeix un mercat que es podria revitalitzar i oferir el mateix servei que el Mercadona”, declarava Gallardo als micròfons del Badalona Matí.

   

  “Des del meu punt de vista, el Mercadona de Pomar farà mal al petit i mitjà comerç. Penso que cal buscar un model equilibrat i que aporti satisfacció a totes les necessitats de canvi comercial i laboral”, afegia la regidora d’esports de l’Ajuntament.

   

  En relació a les reunions efectuades entre el govern municipal i el FIATC Joventut per acostar postures, María Gallardo reconeixia el “sentiment molt particular” que existeix a Badalona amb la Penya. “Nosaltres som sensibles a tot això. Per tant, col·laborarem amb el projecte, sempre que sigui viable, i tot i que no ens agradi”, afirmava, parlant sobre l’operació del Mercadona.

   

  Tot i afirmar que l’Ajuntament s’haurà de “menjar” el nou Mercadona de Pomar, Gallardo criticaria amb duresa el fet que el FIATC Joventut necessiti “cada cert temps”, completar operacions “que no són normals” per tal de sobreviure

   

  “Si no es pot estar en aquesta categoria, que no s’hi estigui. Ho sento molt. A la ciutat no li pot seguir costant més sacrificis”, declarava Gallardo a continuació, referint-se a la continuïtat del FIATC Joventut en la màxima categoria del bàsquet nacional.

   

  Oposició del petit comerç

   

  La construcció del Mercadona de Pomar també topa amb l’oposició de la Federació d’Associacions de Comerciants de Badalona, organització que presentarà un contenciós administratiu contra aquesta operació.

   

  Joaquín Nocete, president de la Federació, deixaria clara la seva postura a L’olla de grills de TV Badalona. “Pomar necessita equipaments y resulta que li treuen aquesta possibilitat per traspassar aquests equipaments a Mas Ram, que no els necessita. Quin interès públic té aquest canvi d’usos? Cap. Només es tracta d’una especulació urbanística amb un únic beneficiari”, declarava Nocete.