Mario Fernández: “La Penya ha de ser un dels dinamitzadors de la lliga”

  0
  58
  Mario-Teledeporte copia.jpg

  21/10/2015 – L’ex jugador del FIATC Joventut afronta una nova aventura apassionant com a comentarista tècnic dels partits de la Penya a Ràdio Ciutat de Badalona.

   

  Anys després de retirar-se, Mario Fernández tornarà a formar part de la dinàmica diària d’un club ACB. L’ex base verd-i-negre ‘debuta’ aquesta temporada fent parella de ball amb Xavi Ballesteros en les retransmissions que Ràdio Ciutat de Badalona fa de cada partit del FIATC Joventut.

   

  “M’ha fet especial il·lusió poder comentar la Penya. Podré retrobar-me amb molta gent amb qui he viscut coses bones i dolentes. Tornar al dia a dia del club em fa estar molt il·lusionat”, reconeixia Mario Fernández a aquest diari.

   

  Amb el canvi de drets televisius, el barceloní donaria per tancada la seva etapa a RTVE, fet que no ha impedit que Mario Fernández continuï parlant de bàsquet. 

   

  “M’agrada utilitzar un vocabulari el més normal possible. Interpreto que la persona que escolta una retransmissió ho fa perquè li agrada l’esport, però també perquè busca viure un moment d’esbarjo mental lluny dels tecnicismes”, explicava, donant pistes sobre quin serà l’estil que emprarà a RCB durant aquest curs esportiu.

   

  Sobre quin paper ha d’exercir el FIATC Joventut a la present edició de la Lliga Endesa, l’ex jugador verd-i-negre té clara la seva aposta. “Crec que el paper de la Penya aquest any ha de ser el de dinamitzador de la competició. Ha de ser un d’aquells equips capaços de fer-se forts a casa i d’esverar la lliga. Voldria veure un equip fresc, dinàmic, molt vertical i valent. Amb en Salva Maldonado, això està garantit”, valorava Fernández.

   

  En un intent per trobar què li està faltant a la lliga per tornar a enganxar el gran públic, el nou comentarista tècnic de Ràdio Ciutat aposta per un canvi radical en temes organitzatius i per un replantejament de la forma de treballar dels clubs.

   

  “Es podrien replantejar temes com les faltes tàctiques i el minutat dels partits. Pel que fa als equips, bàsicament cal intentar no jugar tant en funció de l’estudi del rival i mirar de fer el teu joc, sense tenir en compte els temes de scouting. En comptes d’invertir hores i hores visualitzant vídeos dels rivals, caldria centrar-se en què pot fer cada equip per ell mateix”, destacava.

   

  Per Mario Fernández, l’ACB “ha de fer veure a la gent que el bàsquet no és un esport, sinó una passió”. Per tal d’aconseguir-ho, és evident que cal imitar els models de negoci que tants bons resultats estan donant als Estats Units.

   

  Tornant a Badalona, l’ex base de la Penya s’imagina la millor jugada que podria narrar aquest any al costat de Xavi Ballesteros. “Crec que hauria de ser una acció entre dos dels referents de l’equip. Em decanto per un bloqueig directe entre Sergi Vidal i Albert Miralles. La finalització podria ser una de les clàssiques entrades de Vidal, com la que va fer a la Copa acabant amb una esmaixada. Voldria que la jugada suposés la classificació per un play-off”, apuntava l’ex verd-i-negre.

   

  Niu de projectes

   

  A banda d’il·lustrar tots els oients amb els seus amplis coneixements sobre bàsquet, en Mario es prepara per encetar nous projectes, sobretot encarats a la formació dels més joves.

   

  En els pròxims dies, Fernández s’integrarà dins del staff tècnic de la selecció catalana infantil masculina per ajudar a preparar el campionat d’Espanya del mes de gener, a banda de convertir-se en cap de centre del Programa de Detecció i Perfeccionament (PDP) que la FCBQ executa al llarg de tot el territori català.

   

  L’ex jugador de la Penya exercirà de cap de la zona del Vallès Occidental, encapçalant les tasques d’avaluació de jugadors en edat Mini.  “He de controlar tots els equips i tots els jugadors minis de tota la zona del Vallès Occidental. Hauré de fer un seguiment tècnic, elaborar informes i dirigir alguns entrenaments a Rubí”, relatava Mario Fernández.

   

  El PDP és “un programa de detecció de jugadors interessants que tinguin potencial per integrar-se a la selecció infantil a dos o tres anys vista”.

   

  Sens dubte, un projecte més que atractiu per una persona que sempre ha tingut clar que el ‘seu’ esport mai l’abandonarà: “La qüestió és que el bàsquet mai et deixa. Sempre ets tu que esculls des de quina posició el vols gaudir”. Doncs endavant Mario!