Mas es defensa de les acusacions de corrupció a l’acte central del Barcelonès Nord

  0
  artur mas.jpg

  19/11/2012 – El president i candidat a la reelecció va omplir dissabte el pavelló de La Plana durant el principal míting de CiU al nord de la comarca.

  El candidat de CiU al Parlament, Artur Mas, va omplir dissabte el pavelló de La Plana de Badalona durant l’acte central de la campanya al Barcelonès Nord. Els regidors i militants de la comarca van rodejar i recolzar el president català, que va negar les acusacions de corrupció cap a la seva persona i la de Jordi Pujol, i criticà que s’utilitzin aquests mètodes des del govern central per “silenciar la veu d’un poble”.

   

  El ‘teloner’ del míting, el president del grup municipal convergent a Badalona, Ferran Falcó, va voler clarificar alguns dubtes que suscita la creació d’un nou estat en una zona com la del Barcelonès Nord, on hi ha un alt índex de població que tenen les seves arrels a altres parts d’Espanya. Falcó destacà que “s’ha de trencar el mite de la Catalunya dual”, i no separar-la entre gent catalana i espanyola, ja que, assegura, a Mas “se’l pot votar per raons més enllà d’estar d’acord o no amb l’estat propi”. “No s’ha de tenir por. Ningú haurà de traduir el seu nom; el nostre alcalde no s’haurà de dir Xavier Garriga Albiol. Jo sí que vaig haver de dir-me Fernando; aquesta és la diferència”. El número 21 a les llistes també va rememorar la campanya de les eleccions autonòmiques de 1984 per Jordi Pujol, i va fer una crida a “la força amagada que fa sobreviure Catalunya”.

   

  Artur Mas va reafirmar les paraules del regidor badaloní i va admetre que hi ha “molta gent amb dubtes”; dubtes que, diu, s’han d’esclarir amb l’objectiu que gent que no ha votat abans CiU, doni “força durant una legislatura”. El cap de la Generalitat va contestar a aquells que titllen l’independentisme de “cortina de fum”: “No amaguem res i jo no prometo que no hi haurà més retallades. Malfieu-vos dels qui diguin que no retallaran”.

   

  En resposta a les acusacions d’un informe publicat fa uns dies pel diari El Mundo, el president va assegurar que “només hi ha dos comptes, i estan a entitats bancàries de Catalunya”. Mas va qualificar d’atac i voluntat destructiva les informacions del diari estatal i va remarcar que “estan utilitzant mecanismes d’Estat per silenciar Catalunya” i, que si cal, es “fabricaran proves”: “Qui està fent l’informe? Si ni tan sols el coneix el ministre d’Interior”, etzibà. Tanmateix, el candidat convergent va afirmar que “ha trobat a faltar suport explícit al President de Catalunya” i demana que es faci pinya i que es respongui a les “amenaces i atacs” amb el vot el 25N.