Mascaretes obligatòries des d’avui

  0

  La Generalitat ha anunciat que, a partir d’aquest dijous, l’ús de màscares serà obligatori en tota Catalunya per tots els ciutadans i ciutadanes a partir de sis anys i en tots els espais públics interiors i exteriors, sempre que l’activitat a realitzar no sigui incompatible amb l’ús de mascareta, com en el cas de l’esport.

  Encara que els detalls d’aquesta resolució es donaran a conèixer en les pròximes hores des del Govern anuncien que les sancions podrien ascendir als 100 euros per infracció. “La idea és que tothom surti de casa amb la màscara posada”, ha explicat la ‘consellera’ de Salut, Alba Vergés, durant la presentació de la mesura. “Hem de pensar que tots podem ser transmissors del virus”, ha recalcat.

  L’objectiu, expliquen des del Govern, és evitar nous rebrots de Covid-19. Sobretot ara que preocupa, cada vegada més, la situació del Segrià (Lleida), confinat des del dissabte. En aquest sentit, el dimarts, Vergés va explicar que l'”enduriment” de la normativa es planteja com una eina per a”combatre la relaxació de part de la població”.

  El que no queda clar, però, és com s’articularan aquestes excepcions, com la platja o les colònies dels nens, i Vergés tampoc ha aprofundit en aquest aspecte.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí