Milers de veïns es donen cita per felicitar els 75 anys de la Cremada del Dimoni

  0
  IMG_1204.JPG

  11/05/2015 – Ahir a la nit, milers i milers de veïns van abarrotar el barri del Centre per ser espectadors de l’acte central de les Festes de Maig.

  El dimoni dels 75 anys de la Cremada ja forma part de la història que, aquests dies, repassa l’exposició de cartells que engalanen el passeig Marítim amb les 74 figures que van precedir al d’enguany i que fonamenten la base d’aquesta tradició badalonina. Ahir a la nit, milers i milers de veïns van abarrotar el barri del Centre, probablement més que els darrers anys pel fet de ser diumenge, per ser espectadors de l’acte central de les Festes de Maig.

   

  El seguici d’entitats, des de la plaça de la Vila, van arribar lleugerament més tard a Roca i Pi del que és habitual i l’espectacle piromusical va començar amb quasi un quart d’hora de retard. Amb l’avís de l’inici dels focs, va arribar la sorpresa de la Cremada d’enguany: un panell de lletres flamejades, al costat de la figura, que felicitava els 75 anys de l’acte festiu.

   

  Durant la prèvia al piromusical, la tanda de lluïment i l’acte sacramental no van estar exempts de crítiques polítiques. Les entitats van fer al·lusió a la corrupció, el racisme i el populisme, van recordar l’afer de L’Estaca del Festival Filmets i van reprovar el lema de campanya del PP “Netejant Badalona”, a banda d’alguna crítica fora de l’àmbit municipal, com ara la tragèdia de les morts d’immigrants al Mediterrani.

   

  Després de la Cremada, els badalonins van poder gaudir del concert de Jarabe de Palo al passeig Marítim, fins passada la mitjanit, i de diferents actuacions al Turó d’en Caritg, fins ben entrada la matinada.