Balcó a l’amor per la bona cuina

  0
  91
  DSC_6465.JPG

  12/05/2015 – Des de l'1 de maig, el Centre compta amb un nou negoci de restauració, encapçalat pel xef badaloní David López, basat en un concepte innovador i creatiu.

  Bon rotllo i ambient estimulant. Són dues sensacions que defineixen d’una manera molt encertada l’atmosfera que, des del passat 1 de maig, es respira al número 93 del carrer Francesc Layret, a escassos metres de la plaça de la Vila. Darrera d’una façana que vol treure-li profit al balcó del que presumeix la finca i que s’engalana de verd natura, s’amaga un local que ha virat, ha canviat de rumb i ha deixat enrere l’antic Envelat per fer aterrar al bell mig de la ciutat un concepte original, innovador i que trenca amb la idea del clàssic restaurant al barri del centre.

   

  De la mà del xef badaloní David López Sousa, un equip de professionals de la restauració va inaugurar el passat divendres El Balconet-Celler de Tapes, un establiment que pretén convertir-se en una referència gastronòmica a la ciutat i atraure gent de fora oferint els plats de sempre elaborats de forma totalment casolana i a un preu econòmic. Asseguts al pati interior del local, diferents membres de l’equip, al marge del seu director d’orquestra, insisteixen en enaltir la relació qualitat-preu com un dels punts forts del projecte. “No volem arribar i guanyar diners, sinó que qui vingui estigui còmode i se’n vagi amb ganes de tornar. Sabem que Badalona no és fàcil de cortejar i que no dóna segones oportunitats”.

   

  Al pòrtic d’entrada, que manté la terrassa exterior, un espectacular graffiti  confessa al públic la nova denominació del restaurant i serveix com a declaració d’intencions d’un local que posa l’accent en la creativitat i l’estímul dels sentits i que ha renovat i simplificat la decoració i el mobiliari. La sala d’entrada serà un racó pensat per compartir tardes, cafè i històries; una “zona jove” amb connexió a Internet, bancs i taules llargues per anar-hi a treballar, estudiar o passar l’estona. “Volem que la gent vingui amb el seu portàtil i xafardegi des de la nostra cafeteria”. L’inici de la barra estarà presidit per una vitrina repleta d’embotits i productes d’alta qualitat que t’obriran l’estomac abans d’arribar a les taules. Creuant el saló principal, que conserva la mateixa distribució, desemboques a la joia del restaurant: el seu espectacular i profitós pati interior –o badiu, per als més badalonins-.

   

  Activitats i protagonisme per als més petits

   

  El Balconet no apunta cap a un target particular; s’obre a tots els públics però tenen clar que les famílies prefereixen estar tranquil·les i que, bona part d’aquesta fita, de vegades utòpica, resideix en què els més petits gaudeixin. Per això el local oferirà un espai per a la quitxalla, amb una taula comú per a aquells que vulguin menjar separats dels seus pares i amb la resta de nens; amb alguns jocs i amb una zona de pintura. A més, els dibuixos seran exposats de forma setmanal i el més votat a les xarxes socials serà recompensat amb un sopar per a la família. Tot i que és una idea en fase de maduració, el propi espai infantil dóna la possibilitat, les nits del cap de setmana, per exemple, de transformar-se en escenari per a actuacions musicals en directe.

   

  Dues dècades d’experiència al capdavant

   

  L’impulsor del projecte, David López, criat i nascut a Sant Roc, arrenca aquest celler de tapes propi després de 20 anys dirigint la cuina de diferents restaurants del centre de Barcelona, Londres i fins i tot una escola de primària. “He aprés aquest ofici des dels 16 anys, quan rentava plats. He crescut personalment i professional i, quan se’m va presentar l’oportunitat de fer-me amb aquest local, em vaig llançar. La ubicació i l’espai són perfectes”.  David torna als seus orígens i té clar que és un projecte arriscat que assumeix perquè coneix la ciutat i està segur que el concepte pot funcionar perquè no abunda a la zona. “No ho hauria fet a Barcelona, però això és més poble, més proper. Els clients poden ser amics”.

   

  El Balconet ofereix una carta base de tapes convencionals i, periòdicament, posarà a la disposició dels consumidors plats de nova creació. El primer, per exemple, és el ‘caramelito de morcilla’: un pinxo de botifarra amb ceba caramel·litzada i formatge de cabra, inventat amb motiu de la Shopping Night i que se servirà amb una canya. “Volem fer la cuina de sempre, amb amor i qualitat, a un preu que tothom pugui assumir, i, òbviament, sense cap producte congelat. No tinc intenció de fer-me ric”. Al marge, el local oferirà entrepans amb productes tallats al moment i ‘en directe’, carns a la brasa, cerveses, una carta de vins senzilla i vermut casolà, entre altres delícies. Els primers dies, expliquen des del restaurant, han tingut molt d’èxit les taules, especialment les de formatges. “Servim plats molt abundants, pel que recomanem demanar mitges racions. La idea principal és seure’s i compartir”.

   

  El Balconet-Celler de Tapes ja té vida pròpia a Facebook i Twitter, on podràs veure la seva activitat diària i informació bàsica. El més recomanable, però, és travessar el seu graffiti d’entrada, respirar el seu ambient i gaudir de les vistes des del propi balcó.