Milers d’escolars participen a la 7a Cursa d’Orientació

  0
  62
  cursa d'orientació.JPG

  12/03/2015 – Tindrà cita aquest divendres al parc del Turó d'en Caritg i té diversos objectius, com adquirir seguretat i confiança en un mateix.

  Uns 1.000 nens i nenes de quart de primària de 26 escoles públiques de Badalona es trobaran aquest divendres, 13 de març a partir de les 9 hores, al parc del Turó d'en Caritg, per participar a la setena edició de la Cursa d'Orientació que organitza, entre altres, el Grup de Treball de Mestres d'Educació Física amb el suport de l'Ajuntament de Badalona, a través del programa Salut! I del Centre de Recursos Pedagògics i que s'emmarca en el programa 'Badasport'.

  La Cursa d'Orientació, que s'iniciarà a la plaça del Centenari situada al peu del parc, consisteix a completar un recorregut marcat en un mapa passant per diferents fites o punts de control. Els alumnes es distribuiran en grups de tres o quatre persones i es cronometrarà el temps que trigarà cada grup en completar-lo.

   

  Setmanes abans de l'activitat ja s'ha treballat a les aules tot el que implica aquest tipus de cursa que té com a principals objectius: aprendre la nomenclatura bàsica de l'orientació; reconèixer els codis que s'utilitzen, els noms dels llocs on es fa l'activitat i la seva ubicació dins la ciutat; orientar-se a partir de la lectura d'un mapa; examinar els recorreguts, analitzar les bases de la topografia; valorar el treball en grup i la relació amb les persones d'altres centres educatius, i interessar-se per assolir autonomia en els desplaçaments i adquirir seguretat i confiança en un mateix.