Badalona celebra la Festa del Corpus

  0
  104
  3.JPG

  23/06/2014 – El barri de Dalt la Vila s'ha omplert de catifes, mentre que el barri del Gorg ha passejat el Corpus Christi pels seus carrers.

  Aquest diumenge a Badalona s’ha viscut diversos actes relacionats amb la festivitat del Corpus Christi, la festa catòlica destinada a venerar el sagrament de l’eucaristia, exaltant la doctrina del cos de Crist, enfront dels que la negaven.

   

  Per una part, des del barri de Dalt la Vila, una desena de carrers es van guarnir durant tot el dia amb catifes d’art efímer, realitzades amb serradures de colors i realitzades pels veïns i els Catifaires de Dalt la Vila. A més, des de la rectoria de Santa Maria es va poder veure l’ou com balla. L’ofici solemne a l’església de Santa Maria i una processó, amb la presència dels gegants Anastasi i Maria i l’Àliga de Badalona, van posar el punt i final a la Festa del Corpus, que va iniciar el passat dijous, 19 de juny, amb el pregó a càrrec d’en Joan Soler i Amigó i un concert de corals.

   

  Per altra banda, des del barri del Gorg, la parròquia de Sant Jaume va fer una processó pel carrer de Josep Mª de Sagarra, avingudes d’Alfons XII, del Congrés Eucarístic i del Marqués de Mont-roig, on van participar la Hermandad Rociera de la Esperanza i el Centro Cultural Nuestra Señora de la Esperanza de Badalona.