Milers i milers de veïns voten sense aldarulls en els 34 col·legis electorals oberts

  0
  IMG_1007.JPG

  01/10/2017 – A excepció dels cinc instituts, la resta de centres electorals es van poder obrir amb normalitat; el dia ha transcorregut sense cap actuació policial, més enllà de la presència dels Mossos.

  Tranquil·litat i normalitat dins del marc de l'excepcionalitat. Així s'ha viscut des de primera hora del matí a Badalona aquest 1 d'octubre, que ha transcorregut sense cap incident ni aldarull a la ciutat. Més enllà del patrullatge de Mossos d'Esquadra i de les actes aixecades a bona part dels centres electorals, no s'han viscut actuacions policials ni intents de desallotjar escoles, com sí ha ocorregut a Barcelona i altres punts de Catalunya.

   

  A les 9 del matí s'han obert els 34 col·legis electorals que podien ser habilitats al municipi. I és que, finalment, els cinc instituts que estava previst poder obrir han estat descartats. Gràcies al cens universal, però, els veïns destinats a aquests punts han estat derivats a les alternatives més properes, a través de piquets informatius que han donat instruccions des de ben d'hora.

   

  Desenes de ciutadans, en alguns casos, i centenars, en d'altres, s'han acumulat a les portes dels col·legis de tots els barris des de passades les sis del matí. Molts d'ells ja havien estat ocupats divendres o aquest dissabte, i molta gent hi ha fet nit per assegurar que poguessin estar oberts aquest diumenge. Les urnes i paperetes han arribat sense cap problema, i les mesas s'han constituït a les nou del matí.

   

  Les votacions han començat amb llargues cues, però la caiguda del sistema i de les connexions ha fet molt més lent el procés des de passades les 9. Molts centres han optat per registrar manualment el vot, amb el número de DNI, a l'espera que les plataformes digitals corresponents funcionin i es pugui registrar al cens universal.

   

  L'alcaldessa Dolors Sabater ha votat a l'escola Lola Anglada a les 11 del matí, acompanyada dels regidors de govern de Guanyem i d'ERC, després de voltar per diferents barris del municipi des de primera hora. Ha enaltit l'organització ciutadana a les escoles de la ciutat i la normalitat i fermesa amb que s'està duent la jornada a Badalona.

   

  També ha condemnat les escenes que s'estan vivint a altres llocs, com ara Barcelona, que ha titllat de “repressió”. “Mai ens hauríem imaginat que tornaríem a viure una cosa així, es gravíssim”, ha lamentat. Sabater ha coincidit al Lola Anglada amb una comissió d'observadors del País Basc, Galícia, València i les Illes Balears que han recorregut Badalona durant tot el matí.

   

  A les 20h s'han clausurat normalment tots els centres electorals i s'han efectuat els recomptes pertinents sense impediments. Tot i els constants rumors de l'aparició de Guàrdia Civil i CNP durant la tarda, en cap moment s'han arribat a materialitzar. L'alcaldessa i els regidors de Guanyem i ERC han comparegut, després de finalitzar la jornada, a la plaça de la Plana, on Òmnium ha establert un punt de seguiment dels resultats i les compareixences després de les votacions. Han celebrat el desenvolupament pacífic i cívic i la organització de la ciutadania. De moment, no hi ha resultats oficials a nivell de Badalona.