Minguella i Círcol se la juguen a la última jornada

0
    25

4/5/2015.- Tots dos van tirar d'èpica per guanyar els seus partits i lluitaran a la última jornada per evitar promocionar. 4 equips empaten amb el primer equip que promocionaria i tot es decidirà aquest cap de setmana.

Triple guanyador de la Minguella per seguir amb opcions

El derbi va començar de color blau. Primer amb el 6-0 inicial i després amb 4 triples. Els mals percentatges i la defensa tova del Sant Andreu van deixar el primer quart, 22-14.

El joc del Natzaret va millorar al segon quart, més alegre i més en equip. L’encert exterior de Clement González va ajustar el partit, 28-26.

La Minguella va acusar els nervis, li costava anotar i perdia pilotes que aprofitava el Sant Andreu. A més els visitants es van fer forts a la pintura a partir de les divisions de Riera i amb Cid i Juanki controlant el rebot ofensiu.

Al descans, el Natzaret li va donar la volta al marcador i guanyava 35-40. Fins i tot van acabar el tercer quart amb un màxim avantatge de 10 punts, amb esmaixada espectacular de Cid inclosa.

La Minguella, conscient que estaven en jocs les opcions de no promocionar, van tornar a entrar al partit aprofitant un parell de males opcions visitants.

Amb el 55-60, vuit punts pràcticament consecutius de Valle van posar els locals per davant al marcador. Però el triple d’Héctor Rodríguez torna a empatar el partit.

El mateix Valle anota dos tirs lliures a falta de 30 segons deixava el marcador 67-65. Després del temps mort 2+1 pel Natzaret, però el mateix Héctor falla l’adicional.

A falta de 10 segons i amb empat al marcador, Marc López anota el triple guanyador que a més de la victòria, fa que la Minguella segueixi amb opcions de salvar-se en una última jornada trepidant.

Els blaus han de guanyar l’últim partit a la pista de l’Esparreguera dissabte a les 18.30h per evitar la última plaça que obligaria a promocionar.

Pel que fa al Natzaret, bon partit que es torna a quedar sense premi. L’últim partit de l’any és un derbi a casa, dissabte a les 17.30h, contra un Círcol que també es juga la permanència.

El Círcol tira d’èpica

Van remuntar 17 punts i van guanyar en un final igualat per seguir en la lluita per no promocionar.

El partit va començar amb tres triples i un 2+1 que van donar els primers avantatges als visitants. Els 6 tirs lliures de Montillla deixaven el primer parcial 16-25.

Al segon quart, el Círcol seguia desencertat (6/21 en tirs de 2 i 4/10 en tirs lliures al descans. El Ramon Llull, en canvi, estava molt còmode al partit i dominava al descans 24-39.

Un triple rival a la represa, va deixar el desavantatge en menys 17.

La reacció local va arribar a l’últim minut del tercer quart, amb un parcial de 7-0 i uns 10 segons espectaculars, amb un triple de Martí Callau i una recuperació de Toni Forteza per retallar la diferència fins els 11 punts.

La remuntada va seguir al parcial definitiu amb encert i problemes del rival amb les alternatives defensives.

A falta d’un minut, 60-66. Un primer triple de Forteza i un segon d’Andreu, després d’un rebot ofensiu de Medio, van suposar l’empat.

A 29 segons, Montilla falla els dos tirs lliures visitants. El Círcol va agafar el rebot i a falta de 6 segons, Andreu anota els dos tirs lliures definitius.

Els locals encara van anotar un tir lliure més i a 2 segons el tir forçat del Ramon Llull no va tocar cèrcol.

Remuntada i final d’infart per seguir amb opcions de permanència sense promoció que passen per una última jornada no apta per a cardíacs on el Círcol haurà de guanyar el derbi a la pista del Sant Andreu, dissabte a les 17.30h

El Sant Josep mereix més

La falta d’encert va condemnar un Sant Josep que haurà de jugar la promoció de descens per mantenir la categoria.

L’inici va ser abassegador dels groc i liles, controlant totes les facetes del joc. La defensa s’anticipava fàcilment coneixedora de les armes visitants i les transicions van deixar el marcador 25-16.

Però al segon quart, l’encert d’un ex sampep, Dani Pines, va permetre al Grup Barna arribar al descans 38-36.

A la represa, el bon joc del Sant Josep va suposar molts tirs fàcils i alliberats, però va faltar l’encert, amb 4 de 30 en triples que va pesar molt.

Els visitants sense gaires recursos però amb l’encert de Pines i les entrades de Rabaseda es van endur el partit del Centre Parroquial, tot i que els locals fessin més mèrits.

La visita al Ramon Llull dissabte a les 18h tanca la fase regular abans de la decisiva eliminatòria per mantenir la categoria.