Miracle dels apòstols de Badalona (83-87)

0
    52
    ACB Photo

El Joventut supera el partit al Fontes do Sar davant l’Obradoiro amb una remuntada de set punts en dos minuts, quan més a prop es trobava la derrota i la indignació verd-i-negra amb l’actuació arbitral.

El conjunt de Carles Duran va arrencar el partit al Fontes do Sar a remolc (12-7) però, de mica en mica, va millorar la seva solidesa defensiva i intensitat per capgirar el marcador abans de finalitzar el primer quart (17-21).

Pau Ribas (amb 17 punts al descans) i el bon encert verd-i-negra des de la línia de 6,75 va provocar la primera escletxa del matx (27-36). Una màxima de nou punts a favor dels badalonins assequibles de millorar però que en cap moment es va arribar a superar (32-40). Les nou pèrdues gallegues i la pressió de la Penya va bloquejar l’equip de Moncho Fernández en atac.

Sense tenir el protagonisme d’altres partits, Ante Tomic va oferir un bon paper a pista, amb 4 rebots i 3 assistències. Álvaro Muñoz i els cinc triples locals van mantenir l’Obradoiro amb opcions de victòria al descans.

A la represa, la Penya va oferir la seva pitjor imatge del partit i va mostrar els alt i baixos d’altres partits. A aquest argument cal sumar el baix llistó arbitral en faltes, que va afavorir els locals. A més a més, al Joventut li va castigar un Obradoiro excels en atac i aprofitant el seu gran canell exterior, liderat per Álvaro Muñoz i Cohen (59-55).

La millor notícia al darrer quart era la mínima diferència a set minuts del final (67-64). Birutis i Robertson van liderar un conjunt gallec que no va baixar la seva intensitat ofensiva però les opcions de victòria es van mantenir sempre. Tot i que semblava que la Penya estava abocada a la derrota, el miracle va ocórrer davant tots els contratemps. Pau Ribas, Tomic, López-Aróstegui i Ventura van liderar un parcial de 0-11 als darrers dos minuts que, inversemblantment, va necessitar la Penya per endur-se’n la victòria.

Un treball enorme quan més coll amunt es trobava el partit i contra un rival que va anotar 15 triples. Pau Ribas va ser l’MVP del Joventut amb 20 punts, 6 assistències i 24 de valoració, més una gran i clau actuació de Tomic al tram final.