Mireia Belmonte acaba vuitena i obté un diploma olímpic

  0
  mireia-belmonte-final.jpg

  29/07/2012

  Mireia Belmonte no es va poder acostar a les medalles dels 400 metres estils i va acabar vuitena a 7 segons de la xinesa de 16 anys, Shiwen Ye, que va establir el nou rècord.

  Mireia Belmonte no es va poder acostar a la primera medalla de les 6 a les que opta i va quedar vuitena en els 400 metres estils. La de Badalona no va estar al seu millor nivell, però a més va tenir la competència d'unes nadadores que van fer una carrera impecable fent caure el rècord en un segon (4:28.43).

  Lluny dels temps que li van atorgar el rècord d'Espanya (4:33.91), al matí va aconseguir la cinquena millor marca (4:34.70), però ja s'intuïa que la campiona del món Elisabeth Beisel i la jove xinesa de 16 anys, Shiwen Ye, havien arribat a la cita a un altre nivell.

  A la final, Belmonte va nadar el primer tram, el de papallona, més ràpid que mai (1:01.64) però en el d'esquena, què és en el que més ha treballat aquests anys, se li va torçar la carrera i va caure a la setena posició. La brasa en aquesta ocasió no la va salvar i va caure a la vuitena posició a 7 segons de l'or olímpic (4:35.62).

  Després de Shiwen Ye i Stephane Rice el bronze va ser per la xinesa Xuanxu Li amb un temps de 4:32.91, una marca que està més a prop del rendiment de Belmonte.