Mireia Belmonte fa història en els Europeus amb sis medalles

  0
  Mireia Belmonte.jpg

  25/08/2014 – Després de diversos dies de competició en el XXI Campionat Europeu de Natació, a Berlín, la badalonina ha sumat sis medalles -dos de cada color- i es converteix en la millor nedadora a Espanya.

  Ahir diumenge va finalitzar el XXII Campionat Europeu de Natació, que des del passat dimecres, 13 d’agost, la ciutat alemanya de Berlín ha acollit i on la nedadora badalonina Mireia Belmonte ha aconseguit un total de sis medalles  -dos de cada color-, convertint-se així en la millor nedadora de la història d’aquest esport a Espanya pel seu palmarès, versatilitat i projecció.

   

  La primera medalla va ser en la prova dels 5 quilòmetres d’aigües obertes del dijous, dia 14, on s’estrenava però això no va ser excusa per endur-se el bronze. Després, el dilluns dia 18, es va enfrontar als 400 metres lliures on va aconseguir la plata.

   

  Al cap de tres dies, la badalonina va tornar a aconseguir una altra plata, i en aquest cas, en els 800 metres lliures on només va ser superada per la britànica Jazmin Carlin i va realitzar un temps final de 8:21.22. Tot just després, va sortir ràpidament de la piscina per llençar-se a la segona prova d’aquest dia, els 200 metes estils, on finalment va quedar octava amb un temps de 2:18.46 i la guanyadora va ser l’hongaresa Katinka Hosszu.

   

  Cap de setmana d’or

  El cap de setmana, 23 i 24 d’agost, Belmonte tornava a la piscina i per primera vegada aconseguia la medalla d’or i el rècord d’aquest Campionat Europeu de Natació i d’Espanya en els 1500 metres lliures, on va rebaixar la seva pròpia millor marca nacional de la distància amb 15:57.29 per els 15:58.03, que ella mateixa tenia des del 19 de juliol a Barcelona i el del Campionat que estava en poder de la suïssa Flavia Rigamonti amb 15:58.54, vigent des del 23 de març de 2008.

   

  I finalment ahir diumenge, la nedadora badalonina s’enfrontava a les dues últimes proves d’aquest campionat: els 200 metres papallona i 400 metres lliures, on va tornar a aconseguir una altre medalla d’or i de bronze respectivament. Destacar que els 200 papallona també va registrar un nou rècord continental i un altre nacional amb un temps de 2:04.79, superant a la polanesa Otyilia Jedrzejczak, que va registrar l’últim rècord en 2002 amb 2:05.78, i a ella mateixa a nivell nacional que va marcar l’any passat amb 2:04.78. Mentre que en els 400 lliures, després de vint minuts d’aconseguir el segon or, a Belmonte li van faltar forces en el últim llarg i li van avançar l’holandesa Sharon Van Rouwendaal i la britànica Jazmin Carlin.

   

  "Estic molt sorpresa"

  “Estic molt sorpresa per les sis medalles, no pensava que anava a aconseguir tantes. El meu objectiu principal en aquest campionat era nedar en totes les finals i al final marxo amb quasi totes les medalles, així que no puc estar més contenta”, ha declarat la nedadora badalonina Mireia Belmonte. A més, ha afegit que “amb l’estrena que he fet, tant físic com mental gràcies a Fred i gràcies al preparador mental que tinc i tota la gent que tinc, la meva família i els meus amics que em donen suport, és molt més fàcil fer dues proves que només una. Si faig només una prova a lo millor arribo a quedar quinta, sempre és millor arriscar”.

   

  Però Belmonte haurà de posposar les seves vacances, ja que en aquests moments es troba a Doha, la capital de Qatar, on disputarà aquesta mateixa setmana la Copa del Món de Natació.

   

  Possible títol de 'Filla Predilecta de la Ciutat'

  Per altra banda, avui dilluns, 25 d'agost, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que de cara al proper Ple municipal del mes de setembre proposarà que es concedeixi el títol de 'Filla Predilecta de la Ciutat' a la nedadora badalonina per aquest triomf a Berlín. Garcia Albiol afirma que "ha arribat el moment que la ciutat doni el seu reconeixement a una dona, que tot i que la seva joventut, ha fet ja història en el món de l'esport portant sempre el nom de Badalona a tot arreu".