‘Monty’, el guerrer fidel de l’ascens

  0
  26
  21819767_182917098919114_5828973771242864640_n-960x410.jpg

  La fidelitat és l'agraïment que més pot valorar un club per part d'un jugador. Pocs futbolistes n'hi ha a l'esport rei que han defensat els mateixos colors durant tota la seva trajectòria esportiva. A Llefià, existeix un exemple: Alexis Monterde, conegut futbolísticament com a 'Monty'. Un noi del barri– ja amb 27 anys – que ha lluït sempre a la seva pell el color blanc i el color vermell de la Unificació Llefià.
   

  Fa quatre temporades, el curs 2012-2013, la Unificació Llefià va assolir una fita sense precedents al club: l'ascens a Primera Catalana. D'aquell grup, 'Monty' és l'únic supervivent que ha continuat sense deixar l'entitat o fitxar per un altre club. El retorn aquest estiu de Tony Parra ha fet que n'hi hagi un altre guerrer d'aquella històrica consecució.
   

  "L'equip de l'ascens ja és història del club. Aquella temporada sempre serà recordada i molt jugadors han passat per la Llefià fins a la temporada actual. "L'experiència a Primera queda molt lluny. El club va gaudir un curs a la màxima categoria autonòmica i va ser una llàstima tornar a Segona", recorda Monty.
   

  El descens de categoria, però, no va ser un cop dur que va perjudicar l'entitat sinó que temporada rere temporada, la Llefià de Jordi Souto sempre ha lluitat entre les posicions capdavanteres de la classificació al grup 2 de Segona. "Sempre hem construït equips competitius però ens quedem a les portes de l'ascens", rememora un jugador que porta 16 temporades a Llefià.
   

  "Llefià és la meva casa. Porto al club des de la categoria aleví i mai he pensat a marxar. Tampoc he rebut cap trucada. "El primer any a amateur no va ser fàcil. De fet, l'actual segon entrenador del primer equip va ser company a la primera temporada que vaig debutar", apunta.

  Un altre miracle?
   

  L'inici de temporada del conjunt blanc-i-vermell és perfecte: 9 punts de 9 possibles i líders sense competidors. Tot i així, la prudència regna al vestuari i ho transmet el seu capità: "Jordi sempre ens diu que l'objectiu és finalitzar el curs en la millor posició però mai parlem d'assolir l'ascens".