Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana uneixen forces als eixos comercials durant el Nadal

  0
  Grèvol Badalona 1.JPG

  04/12/2013 – Aquesta setmana s’ha activat a Badalona el dispositiu especial conjunt dels dos cossos; els agents patrullen conjuntament a peu per zones comercials de la ciutat amb l’objectiu de prevenir els fets delictius i augmentar la seguretat de comerciants i usuaris.

  Aquesta setmana s’ha activat a Badalona el dispositiu especial conjunt de Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra en el marc del Programa Operatiu Estacional Grèvol amb motiu de les festes de Nadal. Agents dels dos cossos patrullen conjuntament a peu des d’aquest dilluns 2 de desembre i fins al dia 4 de gener per zones comercials de la ciutat amb l’objectiu de prevenir els fets delictius i augmentar la seguretat de comerciants i usuaris.

   

  S’ha intensificat la presència policial, amb un mínim de quatre agents per cadascuna de les quatre zones, als eixos comercials de carrer del Mar-Miagnon / Guifré-Torner; passeig de La Salut / Pau Piferrer-Sant Mori; Pérez Galdós-Trafalgar / Xile-Alfons XII i Bufalà-Independència / Montigalà, de dilluns a divendres, de 9.30 a 13 hores i de 18 a 21 hores.

   

  Aquesta distribució geogràfica permet que, a partir del punt de trobada establert, les dues patrulles conjuntes abastin més territori i, alhora, puguin donar-se suport mutu de forma més ràpida per la proximitat i gràcies a la permanent comunicació entre les dues dotacions.

   

  Cal destacar que la Guàrdia Urbana reforçarà aquest dispositiu amb tres iniciatives puntuals: una patrulla uniformada a peu de la Unitat de Suport de Policia de Barri reforçarà el servei els dies 5, 13 i 20 de desembre a la tarda; tres patrules de la Unitat Ciclista es distribuiran sistemàticament de forma complementària per les àrees comercials entre el 16 i el 20 de desembre, en horari de matí i de tarda i una altra patrulla de la Unitat de Civisme i Comerç reforçarà el patrullatge a peu durant els dies 23 i 24 durant el matí i la tarda. D’altra banda, seguint la línia de treball de l’any passat, també s’ha previst l’actuació preventiva de la Unitat Omega, a partir de les 6 de la tarda i fins a les 10 de la nit.

   

  Des de la Comissaria del Mossos d’Esquadra de Badalona s’ha realitzat un primer període GRÈVOL, que es va iniciar el 16 de novembre i finalitzà el 2 de desembre, que s’ha caracteritzat per ser un període informatiu i de presentació i que ha consistit en realitzar contactes des de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat amb els representants del teixit comercial – associacions de comerciants, mercats municipals, associació de marxants, representants de centres comercials, i empreses referents del territori, així com l'enviament de tríptics amb consells de seguretat a entitats vinculades amb el món comercial i empresarial.

   

  Paral·lelament, s'han realitzat contactes de qualitat, porta a porta, dels agents del grup de proximitat amb referents comercials del territori, formals i informals, en la qual s’han facilitat consells de seguretat per a prevenir els fets delictius més habituals en aquesta època de l’any; també a les entitats relacionades amb el món econòmic, la convivència i seguretat ciutadana i la mobilitat.