Mossos i policies locals reforcen la presència i el control a Artigues-Sant Roc

  0
  11
  arxiu.JPG

  28/05/2014 – El dispositiu respon a diverses demandes realitzades per la ciutadania a través de diversos canals.

  Mossos d’Esquadra de Badalona i de Sant Adrià, en col·laboració amb els dos cossos de policial local, inicien aquesta setmana un pla d’actuació conjunt de seguretat i prevenció amb la finalitat de millorar la percepció de seguretat ciutadana i afavorir la convivència i el civisme a les zones d’influència dels barris d’Artigues-Sant Adrià Nord dels municipis de Badalona i Sant Adrià de Besòs.

   

  El dispositiu respon a diverses demandes realitzades per la ciutadania a través de diversos canals on les principals problemàtiques detectades responien a conductes incíviques com danys al mobiliari urbà, brutícia al carrer, consum de begudes alcohòliques a la via publica, baralles, molèsties per sorolls i, en altres àmbits, actes de tinença il·lícita i consum de drogues a la via pública. 

   

  El dispositiu ha estat dissenyat pels responsables de seguretat ciutadana dels diferents cossos policials que hi participen en el context de les taules de coordinació operatives que es realitzen periòdicament.

   

  Les accions policials preventives coordinades són de diversa índole i s’inclouen serveis com els contactes amb els comerciants i les diferents entitats dels barris, patrullatge a peu de proximitat, patrullatge de reforç d’unitats especialitzades, patrullatge mixt i, fins i tot, dispositius conjunts amb el Cos Nacional de Policia en l’àmbit d’estrangeria i documentació. El pla contempla també la vigilància en el compliment de les ordenances municipals i els horaris dels establiments.

   

  Així doncs, a partir d’avui, els cossos policials intensificaran el patrullatge preventiu que es realitzarà a peu, en motocicleta, en vehicle i en transport públic per tal de poder arribar a totes les zones d’interès. Així mateix, també es realitzaran controls estàtics en punts estratègics.

   

  Tot i que aquest pla operatiu s’activa en totes les franges horàries, s’intensificarà sobretot durant les tardes, els vespres i les nits.

   

  El pla, que s’activà dilluns i que té com a màxim objectiu la prevenció d’il·lícits penals i d’actes incívics, es perllongarà durant les properes setmanes en el decurs de les quals els comandaments policials aniran avaluant el seu impacte per tal d’anar adaptant-lo en funció dels resultats que es vagin obtenint.