El Ple municipal recolza de forma unànime l’escola Baldiri Reixac

  0
  baldiri ple.jpg

  28/05/2014 – PP, PSC i ICV-EUiA van presentar una moció, a la que finalment també va donar suport CiU, per instar la Generalitat a recular en l’eliminació del grup de parvulari del centre de Llefià.

  El Ple municipal va plasmar ahir el seu recolzament unànim a la lluita de l’escola Baldiri Reixac per mantenir les seves dues línies de P3. PP, PSC i ICV-EUiA van presentar una moció, a la que finalment també va donar suport CiU, per instar la Generalitat a recular en l’eliminació del grup de parvulari del centre de Llefià, que acumula més de dues setmanes de lluita a peu de carrer contra la decisió d’Ensenyament. Una batalla que, fa uns dies, va servir per aconseguir una de les dues reclamacions de la comunitat educativa: la instal·lació de l’ascensor necessari per als nens i nenes amb mobilitat reduïda.

   

  El debat va comptar amb la paraula d’una representant de l’AMPA i mare d’una nena en cadira de rodes que l’any vinent no podria passar a donar classe a la segona planta de l’edifici sense el compromès ascensor. Durant el seu discurs, va demanar la implicació real d’Ajuntament i dels partits per defensar, en aquest cas concret, l’escola Baldiri Reixac, però, per sobre de tot, la vitalitat de l’escola pública de la ciutat: “Estem cansat de veure com es barallen entre vostès. Volem solucions”.

   

  Els grups municipals van deixar de costat (pràcticament tots) els retrets per coincidir en què, en una qüestió com aquesta, cal anar de la mà. En tot moment, l’argument d’Ensenyament per restar un grup del Baldiri ha estat la falta de preinscripcions. Ahir, però, el regidor d’Educació, Juan Fernández, va posar sobre la taula el fet que 16 alumnes del barri s’han quedat sense plaça a l’Antoni Botey, una escola molt propera, i que, això, sumat a la matriculació viva –inscripcions realitzades després del procés oficial- del Baldiri, es traduirà en un número de nens i nenes suficients com per mantenir les dues línies del centre.

   

  El líder local de CiU i diputat al Parlament, Ferran Falcó, va assegurar tenir coneixement que l’oferta és superior a la demanda, que hi ha places vacants i que la ràtio és la més reduïda dels darrers anys (23,4 per aula, segons el regidor). Tot i així, el convergent va manifestar que si la comunitat educativa veu essencial el manteniment dels dos grups, s’ha de dialogar i parlar-ne tots plegats per resoldre-ho, igual que es va fer, fa uns dies, amb el Pere de Tera i el Pau Picasso.

   

  Protesta a les portes de la Casa de la Vila

   

  Després d’aconseguir el compromís de la construcció de l’ascensor de cara a aquest estiu, l’escola Baldiri Reixac va avisar que continuaria batallant fins assegurar el manteniment dels dos P3. Ahir van donar una nova mostra d’aquesta promesa amb una marxa des del barri de Llefià fins a la plaça de la Vila, on es va concentrar un grup de la comunitat educativa abans de l’inici del Ple municipal.