Nadia Ghulam explica al Círcol la seva història com a refugiada

  0
  43
  Nadia_Ghulam.jpg

  18/01/2018 – La badalonina d'adopció reflexionarà sobre un dels drames socials més profunds dels darrers anys.

  El drama dels Refugiats a diversos països del món ha estat, de nou, una de les notícies més destacades del 2017. El Círcol, gràcies a l’associació Ponts per la Pau, ofereixen una conferència sobre aquest tema, aquest divendres a les 19h, amb una ponent que va viure en primera persona aquest drama.

   

  L’escriptora i activista Nadia Ghulam és una badalonina d’adopció que va venir d’Afganistan després de viure un autèntic drama on per sobreviure al règim talibà va haver de fer-se passar pel seu germà difunt, després que la seva casa fos destruïda per una bomba que la va malferir. L’any 2006, gràcies a un programa d’assistència internacional arriba a Catalunya on s’adapta perfectament i fa arrels a Badalona. Ha escrit tres llibres i una obra de teatre sobre el drama dels refugiats.

   

  La Nadia descobrirà amb els espectadors la seva història, el cost d’una guerra, física i animicament, tant personal, familiar com pel país; el paper de les associacions d’ajuda humanitària sobre el terreny, i el que significa abandonar el teu país i família per empendre una nova vida, en principi millor.