“No m’agrada que ens governi un populista, ni d’esquerres ni de dretes”

  0

  13/09/2013 – Us deixem amb la segona part de l'entrevista d'aquesta setmana al president del grup municipal de CiU, Ferran Falcó.

  Si encara no has vist ni llegit la primera part, pots fer-ho aquí.

   

  Diumenge el vam veure al camp del Badalona. Com està la situació del nou estadi?

   

  No sóc una persona de futbol i diumenge vaig anar perquè crec que s’ha de començar a explicitar que la situació per la que estem fent passar el CF Badalona és intolerable, i sense raó. El projecte del nou estadi té la majoria d’edat i ja és hora de tirar-lo endavant. Hi ha un conveni signat en l’època de la bombolla immobiliària que s’ha de revisar perquè obliga a l’Ajuntament a fer coses que no pot fer. Però hi ha unes valoracions de patrimoni, que són les que van permetre fer les permutes, que obliguen a l’Ajuntament a donar el milió d’euros corresponent a la permuta, per exemple, per millores al camp de la Morera. El govern diu que està disposat a fer el nou estadi, però falta organitzar la subhasta per treure aquests 33.000 metres de sostre perquè hi hagi algú que faci el camp. L’Ajuntament està negligint la seva responsabilitat i la seva paraula. Jo també he participat d’un govern que va estar ‘ara sí, ara no’, i jo li demano a l’alcalde, i posarem tota la pressió que calgui, que aquest tema es desbloquegi. La inversió que hagi de venir també serà bona perquè estarem generant una nova centralitat a la ciutat, desenvolupant un sector ara mateix ple de matolls, estarem generant feina i moviment econòmic. Li demano a l’alcalde que es posin a treballar els advocats d’una banda i de l’altra per resoldre això, i que abans del 31 de desembre la subhasta estigui preparada.

   

  La Penya també passa per un moment dur. Com valora el seu futur, el procés continuista de la Penya i el recolzament institucional?

   

  Per la Penya el futur no és un camí de roses. Hi ha d’haver-hi generositat i visió per part de tots els partits de la ciutat. No es pot posar en risc el futur, encara que algunes decisions del propi club l’han posat en situacions compromeses. Nosaltres hem ajudat de forma clara a través de la Fundació Capital Europea del Bàsquet; però hem de desfer mites: als ciutadans no els hi costa diners el Joventut. Els diners que reben via fundació són els diners del cànon que paga el Màgic Badalona. No obstant, té un futur compromès, Villacampa ho sap i la renovació de la junta em sembla oportuna. Per part nostra, en allò que sigui possible, té el nostre suport. Sense el Joventut, Badalona no seria el què és.

   

  Vostè és una de les persones que més ha influït darrerament sobre Albiol?

   

  Un cop guanyen les eleccions tinc tres opcions: no fer res, fer una oposició endogàmica o fer una oposició útil. Quan jo pressiono per temes com el camp del Badalona o les instal·lacions del port, no ho faig per mi, ho faig per la ciutat. No sé si sóc el més influent o el menys, en tot cas intento exercir la meva influència a favor de qüestions que crec que van bé a la ciutat i als barris, com la biblioteca de Canyadó. Si la meva posició serveix perquè Albiol hagi de recuperar una inversió oblidada, perfecte. Podria ser egoista i dir, “millor que no la faci, així la gent es queixarà”. Però prefereixo anar a dormir i pensar que he pogut fer alguna cosa per Badalona quan poso el cap al coixí.

   

  Què reprova de l’estil del govern d’Albiol?

   

  No m’agrada el populisme, la frivolitat, la fragilitat en les conviccions. Jo sóc més de treball i compromisos concrets. No m’agrada que Badalona sigui coneguda pel què és coneguda. No m’agrada la gent de confiança que va portar Albiol a l’alcaldia i que després s’han anat destapant com a gent de molt poca confiança, com amb el cas de les obres per valor d’un milió d’euros per les que ningú assumeix responsabilitats. No m’agraden aquests coordinadors de districte que abans explicaven que els barris s’enfosaven; els hi van donar una feina com a recompensa i l’han defraudat en menys de dos anys. Eren tant poc fiables quan feien de ‘voceros’ del PP com ara. No serveixen pel càrrec. Grates una mica i no hi ha res de res. No m’agrada que ens governi un populista, ni d’esquerres ni de dretes.

   

  Es va afegir dimecres a la Via Catalana?

   

  Sí. Vaig estar al Pont del Petroli i l’èxit ha estat esclatant. Badalona va respondre amb badalonins per cobrir els cinc quilòmetres de la ciutat. No som una ciutat espanyolista. Som una ciutat plural en la qual hi ha gent que volem que Cataluya sigui un país normal entre els països normals del món, perquè creiem que viurem millor. Tenim la nostra força i l’hem expressat a través de la cadena. Tant de bo aquesta força es traslladi a les institucions. I tant de bo, Badalona, si fem una consulta per l’estat propi, estigui a l’alçada del que serà el conjunt del país i aportem un tant per cent notable a favor del ‘Sí’.