No rendir-se mai té premi (1-1)

0
    25

07/09/2014 – Punt d’or al camp del Nàstic, un dels poderosos de la categoria, i nova demostració que aquest Badalona serà un equip difícil de tombar (1-1).

07/09/2014 – Punt d’or al camp del Nàstic, un dels poderosos de la categoria, i nova demostració que aquest Badalona serà un equip difícil de tombar. Tot i no tenir excessiva profunditat en atac i no generar pràcticament ocasions, els de Manolo González no deixen mai de treballar i, sobretot, saben treure el màxim profit de les seves poques oportunitats. Ho van fer al minut 86, amb un penal a Matamala transformat per Abraham que va servir per equilibrar un partit que se’ls havia complicat en el primer temps. Especialment en uns primers 20 minuts d’absolut domini del Nàstic, on va arribar l’1-0 de Rayco.  Els tarragonins, però, tot i tenir més la pilota, van acabar enredats en la teranyina defensiva dels escapulats, que tot i anar per sota en el marcador mai no van abaixar els braços. Una virtut que al final va acabar tenint premi.

El Nàstic va sortir disposat a no donar cap opció als escapulats, amb un intens domini territorial en els primers compassos del matx que va acabar donant els seus fruits al minut 20, amb l’1-0. Un gol, el primer que rep el Badalona en la lliga, que va arribar tot just després del primer avís seriós dels tarragonins, amb un xut de falta de Giner que Marcos va poder desviar. En l’acció següent, però,  Gerard va deixar enrere els defenses escapulats per la banda dreta, va arribar fins a la línia de fons i va centrar enrere perquè Rayco afusellés la porteria escapulada.  Tot i el gol, però, el Badalona no es va descompondre, mantenint l’ordre defensiu.  Cert que els tarragonins van fregar el 2-0 amb un xut de Lago (entre Marcos i el pal van impedir el gol), però els de Manolo González ja no van passar tantes angúnies en una segona meitat del primer temps de menys pressió tarragonina i poc ritme.  Això si, el badalonins pràcticament no van inquietar la porteria de Reina en aquests primers 45 minuts, excepte algun intent llunyà d’Abraham.

A la represa es va repetir una mica la història de l’inici del matx, amb el Nàstic abocat a la porteria del Badalona, forçant fins a quatre córners en els primers 10 minuts. Manolo González va moure la banqueta, amb un doble canvi: Va fer entrar Álvaro Vega i Joan Grasa (que van estrenar-se amb l’equip escapulat) per Joel Huertas i Manu Balda. Els escapulats van fer l’efecte de guanyar consistència, sobretot al mig del camp, davant d’un Nàstic que només va inquietar amb una rematada de cap de Rocha fregant el travesser. El problema, però, és que el Badalona, ofensivament, tampoc no estava generant perill (la construcció del joc en atac és una de les assignatures pendents).

L’entrada del davanter Roger Matamala per Amantini (amb Vega baixant al centre de la defensa), va ser l’últim cartutx que es va jugar el Badalona per buscar ser més incisiu en atac. Un canvi providencial, perquè en una de les poques aproximacions dels escapulats el davanter va controlar la pilota dins l’àrea del Nàstic, la va protegir i va forçar penal quan només restaven 4  minuts per al final (86’). Abraham no va perdonar des dels 11 metres, per mantenir la imbatibilitat d'un Badalona que segueix rendibilitzant com ningú els seus gols. N'ha marcat tres que valen set punts i coliderar la classificació amb l’Espanyol B i el Sant Andreu (proper rival a Pomar).

FITXA TÈCNICA:

Nàstic de Tarragona (1): Reina, Gerard, Campos, Marí, Mossa, Rocha, Cristóbal (Xavi Molina, 77’), Lago, Giner, Rayco  (Jean Luc, 46’; Marc Martínez, 62’) i Azkorra.

CF Badalona (1):  Marcos, Óscar Sierra, Fran Grima, Amantini (Matamala, 71’), Bermudo, Prior, Joel Huertas (Álvaro Vega, 53’), Toni Lao, Manu Balda (Joan Grasa, 53’), Raúl Torres i Abraham.

Gols: 1-0 Rayco (20’) i 1-1 Abraham, de penal (86’).

Àrbitre: Rezola Echevarría. Va ensenyar targetes grogues a Marc Martínez,  Giner i Gerard, del Nàstic, i a Toni Lao, Amantini, Joan Grasa, Bermudo, Abraham i Matamala, del Badalona.