“No volem molestar, però no tenim una altra alternativa”

  0
  38

  Una família ucraïnesa està vivint des de fa gairebé dos mesos a la Parròquia de Sant Pau, després de ser desallotjats per l’esfondrament de Canigó

  Malgrat que els desallotjaments massius i les rodes de premsa gairebé diàries s’han aturat, les conseqüències de l’esfondrament de Canigó han impactat amb força als seus veïns. Es van detectar diverses irregularitats estructurals que van obligar a inspeccionar i desallotjar uns 400 habitatges per risc d’esfondrament.

  La Natalya Babiy, la seva filla, la seva neta i el seu gat són un dels set casos de famílies que han estat desallotjades i no han accedit a un habitatge social. La Natalya és una ucraïnesa que vivia des de feia 10 anys al carrer Ausiàs March. A causa de l’esclat de la guerra a Ucraïna, la seva filla i la seva neta van a anar a viure amb ella ara fa un parell d’anys. Les deficiències estructurals detectades al seu pis van obligar a la família a marxar de l’habitatge i la Parròquia de Sant Pau es va oferir a acollir-les.

  Des de l’Ajuntament asseguren que la família no ha sol·licitat ajuda i se’ls va oferir una habitació en un hostal. Babiy al·lega que aquesta es tractava d’una habitació en un hostal sense massa serveis, com rentadora o cuina. A més, aquest suport se’ls va comunicar que només hi podrien estar cinc dies.

  En declaracions al Diari de Badalona, Baiby no es cansa de donar les gràcies a la Parròquia de Sant Pau: “Els estem eternament agraïts. Des de l’Ajuntament no se’ns va donar cap facilitat. Preferiríem no estar aquí. No volem molestar, però no tenim una altra alternativa”. Altres famílies han optat per demanar ajuda a externs, però el cas d’aquesta família ucraïnesa s’agreuja molt al no disposar del suport de familiars o amics.

  Els alts preus de lloguer, que no baixen dels 900 euros, estan allargant la seva “estada provisional” a la parròquia mentre busquen un habitatge on poder viure. A més, la família descarta totalment tornar al pis del carrer Ausiàs March. “Tenim por de l’estat de l’edifici. Qui ens assegura que no ens pugui caure a sobre?”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí