Nogués: “Vidal em va dir que m’havia de divertir”

  0
  44
  CRmrI_2XAAAHxNr.jpg

  20/10/2015 – L’aler del FIATC Joventut relata com va viure el dia del seu debut a la Lliga Endesa, sortint per sorpresa d’inici i anotant dos triples importants.

   

  Tot va anar molt ràpid. La lesió d’última hora d’Alberto Abalde forçaria la convocatòria de José Nogués amb el primer equip del FIATC Joventut per viatjar a València.

   

  Abans de l’inici del duel ja s’intuïa que l’aler vinculat podria gaudir d’alguns minuts per completar la rotació, sobretot després que Brandon Paul patís alguns problemes estomacals que no el van deixar estar al cent per cent.

   

  Ni el mateix Nogués, però, es podia esperar que Salva Maldonado el faria debutar només començar el partit. Ja amb el cap més fred, el jugador de la Penya relatava com va viure un dels dies més especials de la seva curta trajectòria professional.

   

  “L’objectiu és poder arribar a formar part del primer equip. No vull que això es quedi en l’anècdota del debut d’un jove més. Seguirem treballant per veure si puc tenir l’oportunitat d’aconseguir-ho”, destacava José Nogués abans d’un dels primers entrenaments de la setmana.

   

  L’exterior format al planter verd-i-negre revelaria la forma com va saber que sortiria d’inici a la Fonteta. “Vaig saber que seria titular després de la xerrada tècnica. Maldonado va enumerar els noms del quintet inicial i, de sobte, vaig dir: ‘ostres, aquest nom em sona’”, apuntava Nogués.

   

  Segons l’aler vinculat, en aquell moment qualsevol jugador “s’adona que està a punt d’entrar a formar part de la competició ACB i que això ja no és una broma”. “Veus que un dels teus somnis s’està a punt de complir”, afegia l’exterior del CB Prat.

   

  Dies després d’estrenar-se a la Lliga Endesa, José Nogués parlava en els següents termes de les sensacions que va tenir durant l’escalfament previ al duel contra el València Basket.

   

  “Primer de tot et ve una sensació de pànic. Hi ha molts sentiments que et passen pel cap, però vaig tenir la sort de poder mentalitzar-me durant l’escalfament. Em vaig calmar, pensant en tot el treball que hi havia darrere d’aquest debut”, declarava el jugador vinculat del FIATC Joventut.

   

  En un moment delicat per un rookie, els més veterans han d’aparèixer per exercir de mestres. Això mateix faria Sergi Vidal amb el jove Nogués.

   

  “Vidal em va agafar per banda abans de començar i em va dir que estigués tranquil. ‘Al cap i a la fi això és bàsquet i t’has de divertir’, em va comentar”, apuntava l’aler verd-i-negre.

   

  Per Nogués, “va ser més fàcil jugar a l’ACB que a la LEB Or perquè aquí ningú em coneix. Preferien deixar-me tirar a mi abans que a qualsevol altre”.