Salva Maldonado: “La nostra filosofia és la nostra força”

  0
  salva-maldonado-1444125228057.jpg

  20/10/2015 – El tècnic del FIATC Joventut creu que la bona imatge mostrada a la Fonteta no ha de relaxar l’equip abans d’enfrontar-se a un equip més modest com el Fuenlabrada.

   

  “El treball del dia a dia és bo. Ens ha mancat una mica de continuïtat per culpa de petits problemes patits per alguns jugadors. A València l’equip va mostrar un bon nivell de competició i va treballar bé en defensa. En atac no vam fer suficient”, declarava Salva Maldonado per encetar la tercera setmana de competició oficial.

   

  Segons l’entrenador de la Penya, el fet d’haver estat capaços de lluitar cos a cos amb el València Basket no suposa cap garantia d’èxit pel futur més immediat.

   

  “Competir a la Fonteta no ens ha de servir per dir-nos a nosaltres mateixos que som perfectes. Això ens va passar l’any passat contra el Madrid i després vam caure contra l’Obradoiro”, recordava el tècnic adrianenc, el qual reconeixia els problemes que havia tingut el FIATC Joventut en atac “davant d’una defensa agressiva”.

   

  En relació al debut de José Nogués, Maldonado la titllaria d’absolutament normal en el marc d’un club formador com és la Penya. “No és la primera vegada que traiem de titular un jugador jove. Podríem parlar de Vives, de Todorovic, de Suárez, de Barrera o de Ventura; jugadors que estaven al Prat i que en algun momento van sortir d’inici”, valorava.

   

  Salva Maldonado té ben clar que “la filosofia” del club “és la seva força” i es mostrava content amb el recorregut professional que està completant José Nogués.

   

  “Ha debutat amb 20 anys. Potser és qui hi ho ha fet més tard en els últims temps. Demostra que va bé, però que evoluciona a un pas diferent. A vegades les bones evolucions són les que es cuinen a foc lent, no en un microones”, destacava el tècnic del FIATC Joventut.

   

  Maldonado creu que Nogués “és capaç de donar-nos minuts de qualitat en partits de màxima competició com el de València”. Pel preparador adrianenc, “sempre és millor que els nostres joves puguin oferir respostes”.

   

  Després de sumar la primera derrota del curs a València, el FIATC Joventut es prepara per rebre el Montakit Fuenlabrada, rival que va quedar-se a la Lliga Endesa després de la no inclusió de l’Ourense.

   

  “Dels quatre anys que porto aquí, hem perdut tres cops contra ells a casa. És un rival de la nostra lliga que ve de rebre una pallissa. Sabem que això fa millorar perquè els equips es posen les piles”, advertia Salva Maldonado.

   

  Segons el tècnic, “seria un error pensar que, després de jugar bé contra València, a Fuenlabrada el guanyarem fàcil”, ja que “caldrà treballar el partit i estar preparats per patir”. La Panya ho ha de “passar malament per anar sumat i diumenge no és l’excepció”.