Nou entrebanc (94-69) i fitxatge imminent

0
    32

22/10/2017 – La Penya no ha pogut superar l'Herbalife Gran Canària (94-69) i segueix sense conèixer la victòria a l'ACB. Si no hi ha cap entrebanc d'última hora el club incorporarà el base Maalik Wayns en les pròximes hores.

22/10/2017 – Quarta derrota de la Penya a l’ACB a la pista de l’Herbalife Gran Canària (94-69), en un partit on s’ha repetit el guió del dia del Tenerife, tot i que amb un pitjor desenllaç, i s’han tornat a evidenciar les carències que pateix el conjunt verd-i-negre, especialment en la posició de base. Com fa una setmana els de Diego Ocampo han protagonitzat un esperançador començament de partit, però després del descans s’ha anat diluint fins desaparèixer completament, el que ha convertit els darrers minuts en un autèntic passeig dels canaris.
    Aquest cop els verd-i-negres, quan el matx s’ha torçat, s’han desmoralitzat i han abaixat els braços, sense competir fins al final com havien fet en partits anteriors. Cert que el Gran Canària juga una altra lliga, per potencial i pressupost, però també ha quedat clar que l’equip no gira rodó. Per aquest motiu hi haurà novetats abans dels dos partits decisius a l’Olímpic contra el Betis (diumenge vinent a les 12.30 h) i el Gipuzkoa Basket.
    Si no hi ha cap entrebanc d’última hora, els badalonins es reforçaran amb el base nord-americà Maalik Wayns (1m85 i 26 anys), que acaba de ser tallat pels Dallas Mavericks, mentre que Alex Ruoff deixarà la disciplina verd-i-negra. Wayns, format a la Universitat de Vilanova, va ser company l’any passat de Patrick Richard al Maccabi Rishon Le-Zion, on va acreditar  15,1 punts i 4,1 assistències per partit a la lliga israeliana. Anteriorment havia jugat a Rússia (Enisey) i a Itàlia (Varese), mentre que a l’NBA va disputar 29 partits amb Sixers i Clippers.
    23 pilotes perdudes
    Els primers compassos del matx han permès veure la millor versió d’una Penya molt seriosa, intensa defensivament i ordenada en atac. L’encert en els triples i l’entrada en acció de Simon Birgander, una de les notícies positives d’aquest inici de curs, han disparat els verd-i-negres, que a 1:41 per acabar el primer quart manaven de 9 (15-24). Luis Casimiro, però, ha cridat a l’ordre els seus jugadors, que han apujat el llistó defensiu. Els canaris, aprofitant els primers regals verd-i-negres en forma de pilotes perdudes, han restablert l’equilibri amb un parcial de 7-0 (22-24).
    El segon quart ha parlat suec. Simon Birgander, que aquest dilluns fa 20 anys, ha aguantat la Penya amb uns minuts brillants, tot i jugar amb el nas trencat i emmascarat, mentre que Marcus Eriksson (16 punts al descans i 23 al final del matx) s’ha erigit en el líder ofensiu d’un Gran Canària que al descans ja havia girat la truita (41-37).
    El daltabaix, però, ha arribat després del pas pels vestidors. La Penya ha encaixat 32 punts en el tercer quart i, sobretot, ha començat a encallar-se en atac, orfe de direcció i perdent fins a 23 pilotes, algunes d’elles absurdes (73-56). Mavra, Dimitrijevic, Richard i fins i tot Vidal han desfilat per la direcció de joc, evidenciant que aquí hi ha un problema. I més si dos d’ells (Mavra i Neno) acaben el partit amb -4 de valoració. Kulvietis (-1 i només 2 punts) tampoc ha aparegut i  la Penya ha tornat a perdre clarament la batalla pel rebot (36 a 23). Massa facilitats per a un Gran Canària superior, que amb un parcial d’11-0 al començar el darrer quart ha liquidat definitivament el matx, amb Luke Fischer (16 punts)  castigant el cèrcol verd-i-negre aprofitant les assistències d'un Albert Oliver incombustible.