Noves sospites d’ascensos “a dit” dins la Guàrdia Urbana de Badalona

  0
  73
  coches.jpg

  16/12/2013 – El Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP)  i la Plataforma Sindical Unitària (PSU) han denunciat públicament l’ascens “a dit” d’un agent per suplir una plaça vacant de sergent.

   

  L’ombra de la sospita ha tornat a planejar aquests dies la comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona. Mesos després dels polèmics examens d’oposició interna del cos que van ser assenyalats i portats a Antifrau, el Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP)  i la Plataforma Sindical Unitària (PSU) han denunciat públicament l’ascens “a dit” d’un agent per suplir una plaça vacant de sergent.

   

  Les organitzacions sindicals han entrat al registre de l’Ajuntament peticions escrites en les que demanen que es convoquin oposicions per suplir les places vacants i que es deixi de fer via interinatge, ja que no es trien les persones per motius professionals o no són els perfils més adequats. SFP i PSU asseguren que ha estat el regidor de Seguretat, Miguel Jurado, qui ha escollit “a dit” la persona, que, a més, diuen, portava prop de 15 anys allunyada del treball com a agent.

   

  El SFP també indica que aquest és un cas més dins la “dinàmica actual”, adoptada pel govern local per evitar “processos d’ascens mitjançant oposicions clarament irregulars”. Així mateix, reivindiquen que es tracta de diner públic i que s’haurien de garantir les mateixes possibilitats per a tothom, i no continuar amb aquest “sistema dictatorial”.

   

  Des del govern local esclareixen que, a dia d’avui, hi ha dos sergents “nombrats de forma interina” fins que acabi el procés d’oposició iniciat el passat maig. Llavors, recorden, només va aprovar una persona, que està acabant el període de pràctica i que ocuparà “de forma definitiva el càrrec”; serà en aquell moment quan es doni per finalitzat el nombrament dels dos sergents interins.

   

  Quant al nombrament del sergent denunciat pels sindicats, fonts municipals argumenten que és temporal, “d’un mes i mig”, i que la persona ha estat escollida per “ser el caporal operatiu amb major antiguitat”, motiu “objectiu”, asseguren. Fonts del cos, però afirmen que hi ha altres caporals més antics i adients.