Ocupar un pis amb garanties legals: un cas viscut al barri de Bonavista

  0
  15
  Ocupar un pis amb garanties legals: un cas viscut al barri de Bonavista
  Ocupar un pis amb garanties legals: un cas viscut al barri de Bonavista

  Ocupar un pis: una problemàtica a escala nacional. Les ocupacions són un dels grans temes a resoldre a casa nostra. Fa anys que el conjunt de l’Estat espanyol arrossega aquesta problemàtica i encara no s’ha aconseguit implementar una legislació efectiva que doti d’eines als cossos policials per actuar amb rapidesa davant ocupacions delictives, que protegeixi als propietaris i, de la mateixa manera, tingui en consideració els casos de persones amb màxima vulnerabilitat i pobresa.

  Cal dir, però, que l’ocupació cada vegada s’ha ‘professionalitzat‘ més. En aquest cas denunciat al barri de Bonavista, els presumptes ocupants d’un habitatge han penjat un cartell informatiu a l’accés del pis, citant les garanties legals que emparen ocupar un pis segons la legislació espanyola.

  Els ocupants adverteixen que “aquest és el nostre domicili” i que l’ordenament jurídic vigent “defensa la inviolabilitat” del mateix. L’escrit recorda que, perquè una ocupació sigui considerada “delicte flagrant” ha de ser vista de forma “directa” per part dels agents de l’autoritat.

  El cartell també serveix per informar que qualsevol entrada a l’habitatge “serà denunciada com a delicte de violació de domicili”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí