Òmicron causa menys mortalitat que la grip del 2019

  0
  37

  Segons xifres de l’Institut de Salut Carles III, entre el 26 de novembre, data en què l’OMS va declarar a òmicron com a variant de preocupació, fins al 30 de desembre, s’han registrat a Espanya un total de 1.163.733 contagis de coronavirus. Aquesta xifra suposa que en només un mes el virus ha provocat més del doble de casos que els de la grip del 2019, quan es van detectar 490.000 casos.

  Malgrat aquesta incidència més gran de contagis, en aquests poc més de 30 dies òmicron ha causat 1.450 morts, amb prou feines una quarta part de les morts (6.300) que hi va haver per grip durant tot el 2019. Si ens fixem en xifres absolutes, en el darrer mes només el 0.124% dels pacients contagiats amb coronavirus a Espanya han mort.

  Si ho comparem amb les xifres de mortalitat de la grip del 2019, veiem que en aquella ocasió l’1.28% dels pacients amb grip van morir. Per tant, per estadística, la mortalitat de la grip del 2019 va ser més de deu vegades més elevada que la causada per la variant òmicron.

  Segons dades de la Universitat d’Oxford, el coronavirus actual mata fins a 18 vegades menys que el que va assolar Espanya el març del 2020. Òmicron és el virus més contagiós que hagi conegut la humanitat fins ara. Són diverses les investigacions que hi apunten, la més recent la del departament de malalties infeccioses de l’Hospital General de Massachusetts (EUA). No obstant, la seva afectació a la salut és molt diferent, com es pot comprovar a les xifres de pressió hospitalària que llança diàriament el Ministeri de Sanitat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí