Òmnium Badalona omple de música les nits amb concerts als badius

  0
  50
  badiu-3-1.jpg

  29/06/2012 – L'entitat ha organitzat el Primer Cicle de Concerts als Badius, emmarcat dins la programació 'Òmnium de nit', que consta de tres actuacions les nits del 3, 6 i 7 de juliol en petits patis privats; la iniciativa ha tingut molt d'èxit i ja ha exhaurit entrades.

  Òmnium Badalona – Barcelonès Nord organitza el Primer Cicle de Concerts als Badius, una programació que inclourà jazz, òpera i música barroca i que comptarà amb la participació d’intèrprets badalonins. Els concerts es realitzaran durant les nits del 3, 6 i 7 de juliol en uns escenaris ben especials: badius privats de diversos barris de la ciutat que s’obriran al públic de manera excepcional per tal que es pugui gaudir de la música. El cicle s’emmarca dins la programació d’estiu de l’entitat: ‘Òmnium de nit’.

   

  El president de l’entitat al Barcelonès Nord, Marcel Mauri, afirma que “el cicle pretén posar en valor el talent dels intèrprets locals i oferir a la ciutat una programació cultural durant les nits d’estiu, en què el temps acompanya a sortir al carrer”. A més a més, es vol complementar part de l’oferta cultural que l’Ajuntament ha deixat de fer en el període d’estiu.

   

  Per posar en valor la feina dels músics locals, s’ha establert un donatiu que és de 2 euros per a socis i 3 euros per a persones no sòcies. La iniciativa ha tingut tant d’èxit que en molt pocs dies s’han exhaurit les entrades de tots tres concerts i Òmnium ja ha anunciat que properament informaran de nous projectes per les nits d’estiu.

   

  El primer concert serà de Jazz, al Badiu de Casagemes, amb el saxofonista badaloní Martí Serra. La seva carrera com l’ha portat a tocar amb músics com Al Foster o Eddie Henderson, i li ha merescut diversos premis per part de l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya i ha actuat a diversos festivals de l’Estat espanyol, Europa, l’Amèrica Llatina i el Japó. Actualment és professor de saxo i tècniques d’improvisació a l’Escola de Música de Badalona i el seu darrer treball ha estat editat a través del micromecentage.

   

  El segon concert, que tindrà lloc al badiu de la bomboneria Almera, patrocinadora del cicle de concerts, porta per títol Òpera i cançó i comptarà amb una selecció d’àries conegudes. Serà amb el Duo Arietta, format per la soprano Glòria Lorente i Ariadna Cabiro al piano, graduada en piano per l’Escola Superior de Música de Catalunya.

   

  El cicle clourà al Badiu de Dalt la Vila amb un concert de música antiga de la mà de Bétulo Barroc, una formació badalonina formada per membres del Conservatori de Música de Badalona. Barroc als badius serà el títol d’aquest darrer concert.