Open Arms parlarà dijous dels Valors del Mar, a més de presentar el conte “Blau: Què amaga l’horitzó?”

  0
  53

  Aquest dijous, 21 de novembre, al Centre d’Activitats Nàutiques de Badalona tindrà lloc, a les 19h, la segona conferència del cicle “Anar a Mar” que, en aquesta ocasió, dirigirà l’enfocament a un nou projecte educatiu arran de l’experiència al mar, a càrrec d’Open Arms.

  Després d’escoltar testimonis de vida a bord han decidit que toca compartir les històries i crear una metodologia que treballi l’empatia, els drets humans i el pensament crític. L’acció de l’oenagé badalonina sempre ha estat vinculada amb la comunicació i sensibilització. En els 4 anys d’existència han arribat a 30.000 alumnes de 400 escoles d’arreu de l’Estat. Ara n’han fet mètode. Han donat format pedagògic a una acció inicial més improvisada com a resposta àgil a les demandes d’anar a les escoles i han elaborat una oferta pedagògica en línia amb els requeriments curriculars i d’educació en valors sobre els Drets Humans i l’empatia.  Aquesta nova metodologia es coneguda com Educació per la Llibertat que rau en facilitar competències a l’alumnat per relacionar-se sense tenir en compte origen, color o religió, sinó potenciar relaciones enriquidores, solidàries i positives a través del reconeixement dels sentiments dels altres.

  Aquest és el contingut d’aquesta segona conferència que, com sempre en aquestes dates i ja per quart cop, es fa coincidir amb el senzill i simbòlic encesa de llums de Nadal en el passeig dels restaurants.

  Presentació del conte “Blau: Què amaga l’horitzó?”

  Com a novetat, després de la xerrada sobre les eines pedagògiques d’Open Arms, se suma la presentació del conte “Blau: Què amaga l’horitzó?” a càrrec de Laia Roca i Mònica Ortega. Un llibre dirigit a un públic infantil i juvenil, pensat per ser llegit a les cases, casals populars, biblioteques o escoles del nostre país. L’objectiu és treballar la sensibilització respecte al dret de totes les persones a viure dignament, a obtenir refugi quan escapen dels conflictes armats i ser acollides amb totes les garanties.

  Finalment, a les 20.30h serà l’encesa de llums al port de Badalona.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí