0
    22
    ZZA-JOV (5).JPG

24/11/2013
    El FIATC Joventut ha acabat cedint a la pista del Cai després de remuntar 18 punts a la 2a part. Vives ha tingut un tir lliure per tornar a empatar el partit a falta de 15 segons, però com va passar contra el Barça, ha fallat.
    Estadístiques
    V
    ídeoresum
    M
    aldonado: "És un càstig merescut per tal i com hem jugat la 1a part"

El FIATC Joventut ha deixat escapar una oportunitat d'or per avançar un rival directe per ser a la Copa del Rei, però ha acabat cedint a la pista del Cai Saragossa per 87 a 83

Els verd-i-negres han estat capaços de refer-se d'una mala 1a meitat, i han arribat a eixugar els 18 punts de desavantatge que han tingut a l'inici del 3r període, per col·locar-se un amunt a falta de 3 minuts. Al tram final però, els tirs lliures han marcat la diferència.
    Mentre que al camp del Cai Llompart i Sanikidze han estat molt segurs, al de la Penya Vives, que ha tornat a fer un gran partit, ha tornat a fallar i la Penya ha anat a remolc en les últimes jugades.

Els verd-i-negres han hagut de fer un gran esforç per refer-se del mal joc de la 1a part. Sense la tensió necessària per jugar a la tradicional difícil pista del Cai, que a més venia de perdre a casa i ha sortit molt endollat, el FIATC Joventut ha estat una joguina dels aragonesos durant els primers 20 minuts.

Tabu era molt superior a Cochran, que ha marxat a la banqueta quan l'equip perdia 10 a 0 amb només 2 minuts disputats. En atac, la Penya no tenia problemes i anotava amb prou fluïdesa gràcies sobretot a les accions de Joseph i Miralles, però al darrere, un Cai encertadíssim (6 de 7 triples al 1r quart) castigava les llacunes defensives dels de Maldonado (30 a 20).

Al 2n quart poc ha canviat, i la inconsistència al darrere ha permès sempre ha permès al Cai fer mal quan la Penya s'acostava. Així, Barrera ha fallat dos tirs lliures que podien tornar a fer entrar als verd-i-negres al matx (25 a 20) i a la següent jugada Llompart ha anotat sol de 3 (28 a 20).
    Com havia passat al primer període, els locals han aprofitat millor els finals de període i han aconseguit la màxima just abans del descans amb 5 punts seguits de Tabu (56 a 40).

El pas pels vestidors ha permès agafar aire, ordenar les idees, i sortir amb una altre cara. Tot i que amb la cistella inicial del 3r quart, el Cai ha arribat a una màxima de 18 (58 a 40), la Penya ha ensenyat les urpes en defensa, i amb la pressió de Vives i Kirksay s'ha cruspitat bona part de la diferència abans d'arribar a la meitat del quart (62 a 56).
    El FIATC Joventut ha desaprofitat diverses ocasions per escurçar del tot el desavantatge, però al darrere ha estat prou sòlid perquè els locals no carburessin (62 a 65).

Al darrer quart, quan els nervis d'uns i altres s'han traduït en unes primeres jugades amb moltes imprecisions, Kirksay ha aparegut per liderar l'estocada necessària. L'aler francès havia tornat a estar molt desencertat a la 1a part (0 punts i -1 de valoració) però ha acabat sent el millor verd-i-negre per acabar amb 18 punts i 24 de valoració. Kirksay ha assumit la responsablitat, i generant des del pal baix, ha permès que Joseph acabés culminant la remuntada a falta de 3 minuts (77 a 78).

A partir d'aquell moment, alguna decisió arbitral polèmica, i la intel·ligència de Llompart, han permès al Cai seguir sumant d'un en un, mentre que la Penya seguia encomanada a Kirksay.
    A falta de 15 segons, Vives a estat objecte de falta, i després d'anotar el 1r tir lliure, ha errat el 2n. El Cai ha sabut jugar bé les seves opcions i ha trobat a Sanikidze, que només havia fallat un tir lliure en tota la temporada, i ha tancat el partit.

La derrota deixarà al FIATC Joventut fora de les 8 primeres places, tot i que tindran una nova oportunitat el proper dissabte a les 19:55 a l'Olímpic contra el Fuenlabrada.