Ousmane Drame: “Em sento com un rookie”

  0
  47
  JOV-FUE (32).jpg

  28/10/2015 – El pivot del FIATC Joventut fa balanç dels seus primers partits a la Lliga Endesa i analitza els canvis que està assimilant després de l’etapa universitària.

   

  Ousmane Drame és jove; molt jove. L’interior guineà farà 22 anys el pròxim mes de desembre i quan finalitzi aquesta temporada – primera experiència en una lliga de primer nivell – encara li mancarà força recorregut per complir la seva primera dècada jugant a bàsquet.

   

  En aquest inici de lliga, Drame ha demostrat que pot ajudar, tot i tenir encara algunes mancances importants que anirà solucionant amb el pas del temps. El pivot del FIATC Joventut frega els 20 minuts de mitjana per partit (8 punts, 5 rebots, 2 recuperacions, 1 tap i 7.3 de valoració), dada que demostra la confiança que li està brindant Salva Maldonado.

   

  “He comprovat que el nivell físic és alt. Tots els jugadors són bons, igual que els equips. He vist que l’ACB és una lliga que no et permet relaxar-te. Sempre has de donar el màxim per guanyar”, declarava Ousmane Drame, fent balanç de les seves primeres setmanes dins de la dinàmica real de la competició.

   

  Segons el pivot guineà, “l’equip està treballant en una bona direcció”, amb els “jugadors més veterans fent una tasca important de lideratge i explicant als més joves els passos que s’han de seguir per guanyar”.

   

  Drame té clar que a mesura que els nouvinguts puguin absorbir el gran coneixement del joc que ostenten ‘gats vells’ com Vidal, Miralles i Mallet, la Penya creixerà. “Penso que serem molt millor equip quan passi una mica més de temps. Al final de la temporada es notarà la progressió”, destacava l’interior.

   

  Al ser preguntat sobre la distància existent entre la NCAA i la Lliga Endesa, Ousmane Drame es mostrava rotund. “I tant que hi ha diferències. Els jugadors són més grans i forts aquí; el joc és molt més ràpid i els rivals són bastant experimentats. La veritat és que em sento com un rookie, però ho estic donant tot per intentar fer-ho bé”, reconeixia.

   

  Conscient del seu marge de maniobra i de la metodologia de treball que cal seguir, Drame vol evitar capficar-se massa amb les mancances que encara li resten per poder ser un pivot dominador.

   

  “He de millorar el meu físic i ser més actiu i ràpid. La defensa sempre es pot fer millor, però realment penso que m’he de dedicar a sortir a la pista i jugar, sense capficar-me massa en aquestes coses. Simplement vull estar mentalitzat per ajudar a guanyar”, declarava el jugador verd-i-negre a aquest diari.