Pablo Iglesias reuneix milers de persones al parc del Gran Sol de Llefià

  0
  IMG_2776.JPG

  26/06/2015 – Pablo Iglesias va visitar ahir dijous Badalona en una de les parades de la seva denominada ‘Ruta del canvi’, en la que el líder de Podem està visitant diferents ciutats de l’Estat simbòliques per l’entrada de plataformes ciutadanes als governs municipals.

  Pablo Iglesias va visitar ahir dijous Badalona en una de les parades de la seva denominada ‘Ruta del canvi’, en la que el líder de Podem està visitant diferents ciutats de l’Estat simbòliques per l’entrada de plataformes ciutadanes als governs municipals. El líder de Podem va omplir la plaça del Gran Sol de Llefià, on es van aplegar prop de 4.000 persones i va estar acompanyat pel fundador de la revista Cafèambllet i candidat de Podem a les eleccions catalanes del 27 de setembre, Albano Dante, la secretaria general catalana de la formació, Gemma Ubasart, i el regidor de Guanyem Badalona i membre del Consell Ciutadà local de Podem Javier López.

   

  Durant la seva intervenció, Iglesias va carregar contra el PP, el PSOE i els seus dos líders estatals, Mariano Rajoy i Pedro Sánchez, als quals, com a Artur Mas i CiU, els hi va retreure el ‘concurs’ “per veure qui la té més gran, la bandera”. En aquest sentit, i en referència al procés sobiranista, el de Podemos va afirmar que ells són “sobiranistes sense” embolicar-se en “cap bandera” i que volen “decidir sobre tot, també sobre polítiques socials”. Pel que fa a les eleccions catalanes del 27S, Iglesias es mostra convençut de poder guanyar al senyor Mas a través d’una confluència de partits, com ara ICV-EUiA, amb qui es reuneixen avui per segellar un pacte, i altres agents polítics i civils catalans.  “L’important no són les sigles ni la tradició de la que ve cadascú. Ningú sobra en la unitat popular si es posen els esforços al servei de la gent”. Tanmateix, en un clar atac al PSOE, Iglesias va assegurar que Podem és l’única opció real “d’esquerres i socialista” i considera que això ja no es tracta de dreta i esquerra. “Amb el joc dreta-esquerra guanya la banca, i nosaltres sortim a guanyar a la banca”.

   

  Una estona abans, Iglesias es va reunir a la Casa de la Vila amb l’alcaldessa Dolors Sabater, de Guanyem Badalona, plataforma en la que participa el cercle local de la formació d’Iglesias. La nova batllessa va titllar “d’interessant” la reunió i va explicar que va explicar al líder de Podem el procés “plural” de Guanyem Badalona i la confluència “que ha fet possible el relleu de govern” a la ciutat. Iglesias, per la seva banda, va qualificar de “privilegi” poder entrar a l’Ajuntament i conèixer “l’alcaldessa d’una ciutat que ha apostat clarament pel canvi”. D’altra banda, considera que Badalona “és un exemple perquè han pogut confluir per governar i produir el canvi” forces diverses que a altres indrets de Catalunya no ho han fet. “Els ciutadans de Badalona podran tenir unes institucions de la gent i per a la gent”.