‘Party’ del Joventut a l’Olímpic per liderar Europa (92-84)

0
    33
    David Grau / CJB

Quin partit! Quin ambient! Quina reacció! Quin tros de victòria va aconseguir el Joventut a l’Olímpic contra el Partizan de Zeljko Obradovic (92-84)! La Penya va reaccionar a partir del segon quart i va capgirar un marcador advers de 15 punts amb un joc coral i una enorme actuació amb Brandon Paul, Derek Willis, Pau Ribas i Simon Birgander al capdavant.

El partit a l’Olímpic no va començar gens bé per al Joventut. Punter va liderar els atacs del Partizan – 14 punts al primer temps – davant una Penya sotmesa al joc i ritme serbi (9-20). L’equip d’Obradovic va estripar el conjunt badaloní durant el primer període. S’havia de reaccionar, tot i que l’actuació arbitral no acompanyava gens.

El malson a l’inici del segon quart es va accentuar encara més. Parcial global de 16-31 i 15 punts de diferència en només 11 minuts de partit. Però la reacció va arribar. A cops de triples. Brandon Paul va liderar l’encert exterior amb un estel·lar Pau Ribas, notable Guillem Vives i fonamental Derek Willis a pista (41-38).

Parcial badaloní 25-7 i es capgirava el marcador a l’Olímpic de les grans ocasions i partits. La nota més negativa de l’enfrontament va ser la deplorable actitud dels seguidors més radicals del Partizan. Va ser necessària la presència dels Mossos per evitar que llencessin ampolles als aficionats verd-i-negres. 41-42 al descans del partit de la jornada a l’Eurocup.

Pau Ribas liderava les estadístiques del Joventut al descans amb 10 punts, seguit per Derek Willis amb 9 punts i Paul i Birgander amb 6.

La represa va ser el període més anivellat fins aleshores. Pau Ribas liderava el Joventut i les defenses s’imposaven als atacs (47-49). Però dos triples consecutius de Willis i Bassas van capgirar el marcador (53-49) i una màxima de quatre punts a favor del Joventut van començar a estabornir el Partizan.

La Penya va liderar el tram final del quart amb un Simon Birgander agafant les regnes sota cistella i augmentant la diferència a una nova màxima: 8 punts! (62-54). El partit començava a ser verd-i-negre amb deu minuts encara de partit (69-59).

El darrer quart d’un autèntic partidàs al Palau d’Esports va començar amb el Joventut esmicolant el Partizan a cop de triples. Novament Willis va exhibir el seu encert exterior, amb la col·laboració de Brandon Paul, Ferran Bassas i un semideu Guillem Vives. Excels quart final amb una autèntic concurs de triples i festa grossa a l’Olímpic (92-84).

Amb aquesta victòria, el Joventut referma el seu lideratge a Eurocup amb 10 victòries, dues més que el Partizan.