Pas endavant de Sant Josep i Círcol

0
    35

11/4/2016.- 11/4/2016.- La millor versió del Sant Josep apareix a l’hora de decidir un partit que els acosta al play off d'ascens. El Círcol aprofita la visita al cuer per sumar i empata amb el primer equip que no promocionaria. La Minguella encaixa una derrota dolorosa contra un rival directe.

El Sant Josep va fer un dels partits més seriosos de la temporada en una pista complicada, la del Llosa, amb un ambient molt hostil durant tot el partit.

L’equip va sortir molt concentrat i va fer un molt bon primer quart. L’atac era fluid i amb  transicions ràpides que els van permetre anotar 33 punts al primer parcial.

En defensa, calia millorar el control del rebot per no donar segones opcions en atac. Precisament les defenses es van imposar al segon parcial fins el el 33-44 del descans.

La tensió i la intensitat van baixar a la represa i el Llosa va poder donar-li la volta al marcador. A la última jugada del quart, un triple de Pascal va deixar l’empat a 54.

A l’hora de la veritat va aparèixer la millor versió del Sant Josep per controlar el partit tant en defensa com en atac i arribar a l’últim minut amb el partit solucionat.

Xavi González va ser un dels destacats en un partit on tot l’equip va sumar. Diumenge a les 19.30h reben el Sant Cugat per donar un altre pas cap el play off d’ascens a la lliga EBA.

El Círcol va aprofitar la visita al cuer per sumar una nova victòria. El Sedis però va controlar l’inici de partit amb un joc ràpid i 5 triples anotats deixaven el primer quart, 23-14.

Al segon parcial seguien els problemes en atac pel Círcol, mentre que els locals augmentaven la diferència als 10 punts, 26-16. Després del temps mort obligat, el Círcol va reaccionar.

Gràcies a les alternatives defensives la dinàmica va canviar, l’equip va poder córrer i recuperar pilotes que combinat amb la superioritat de Colom a la pintura van deixar el marcador al descans empatat a 38.

El partit es va mantenir igualat a la represa. Els errors en atac del Círcol els compensaven amb les bones defenses i el partit no tenia un dominador clar. 48-50 al tercer quart.

Els nervis van afectar els locals, que necessiten guanyar per sortir del descens directe, amb moltes dificultats per anotar. Dos minuts molt bons de Ferrer van servir per obrir una escletxa important,  7 punts a falta de 3 minuts, que acabaria sent definitiva. Gotzens des dels tirs lliures va acabar de sentenciar el partit 58-66.

Aquesta victòria combinada amb la derrota de La Bisbal deixa els dos equips empatats en la lluita per evitar la promoció de descens. Diumenge, a casa 17.45h, el Círcol té una bona oportunitat de sumar una victòria important en la visita del cuer, el Terrassa.

La victòria del Círcol també afavoreix la Minguella que va encaixar una dolorosa derrota precisament a la pista del Terrassa, un rival directíssim en la lluita per evitar el descens directe.

Els dos equips es jugaven molt: pels blaus suposava la garantia d’assegurar-se pràcticament la promoció de descens i pels vallesans la oportunitat d’enganxar-se a la lluita.

La primera part va ser de la Minguella, portant el ritme del partit i amb petits avantatges al marcador. La segona, però, va ser del Terrassa. Un canvi en el plantejament defensiu va col.lapsar l’atac estàtic blau, que tampoc va poder activar la defensa per provocar els errors locals.

La derrota és un cop anímicament dur per a l’equip i ara tres equips empaten a la part baixa per evitar el descens directe. La Minguella està fora per diferència de punts i haurà de seguir lluitant per la promoció. Dissabte a les 19.15h reben a Casagemes una Universitat de Vic en plena lluita per la quarta plaça.