El PP portarà a Fiscalia tres viatges de regidors del govern local

  0
  25
  corunya.jpg

  12/04/2016 – El grup municipal acusa l'executiu d'haver gastat 675 euros en desplaçaments a cites polítiques amb representants d'un sol partit.

  El PP de Badalona informarà en els propers dies a la Fiscalia sobre tres viatges que han realitzat dos regidors del govern municipal per participar en actes en els que, diuen els ‘populars’, únicament hi prenien part representats de les noves confluències i marees properes a Podemos i altres formacions d’esquerres, com és el cas de Guanyem Badalona en Comú.

   

  Es tracta de tres desplaçaments, a Madrid, Saragossa i A Corunya, en els que els regidors Jose Téllez i Javi López es van trobar amb altres edils i alcaldesses d’arreu d’Espanya per tractar àmbits com Hisenda i Mobilitat, i que han suposat un cost de 675 euros per a les arques municipals. El portaveu del grup, Juan Fernández, considera que cal “informar a la Fiscalia sobre aquesta despesa” perquè consideren que no s’haurien d’haver pagat amb diners públics.

   

  El PP assenyala, a més, al cas concret de la Corunya, celebrat unes setmanes abans de les eleccions generals del 20 de desembre. La jornada va ser clausurada pel secretari de política de Podemos, Íñigo Errejón, que en aquell moment no tenia cap càrrec institucional. “No té cap mena de justificació”, etziba Fernández.

   

  El govern defensa el caràcter “institucional” dels viatges

   

  Un dels regidors protagonistes dels desplaçaments, Jose Téllez, defensa que es tracta de “reunions institucionals i de gestió pública”, que en cap moment s’ha amagat res i que, de fet, se n’ha fet difusió a través dels canals oficials de l’Ajuntament. “Per primera vegada Badalona està a la mateixa taula que altres capitals de província per compartir formes de treballar, i això és molt positiu”.

   

  Téllez explica que la despesa és relativa al transport fins a les ciutats i a l’allotjament d’una sola ocasió, i que la resta, com ara àpats o transport públic durant la jornada, surt de les butxaques dels regidors.