Pastor es reafirma en les seves declaracions sobre el centre de MENAs al Remei

  0
  66

  L’alcalde de Badalona, Àlex Pastor, ha fet avui unes declaracions on aclara el comunicat d’ahir a la reunió amb els veïns i veïnes del barri del Remei sobre no habilitar cap centre de MENAs a la zona. “Al Remei existia una preocupació sobre quin seria el futur de l’Escola Bressol Sol Solet i, parlant, vam decidir que la instal·lació seria d’aprofitament pel barri”.

  Pastor afirma que a Badalona “ja existeixen centres per a MENAs” i aquesta és la primera vegada que se’n parla d’això. “Entenc que l’oposició ha de criticar, però això em sembla absurd”, ha dit l’alcalde.

  Des dels altres grups municipals s’ha acusat a l’alcalde de criminalitzar i estigmatizar aquests menors no acompanyats, fins i tot, de fer “política del PP”.

  Els socis del govern del PSC, els comuns, també s’han desmarcat de les seves declaracions fetes ahir a la reunió de veïns. Així ho comunicaven al seu compte de Twitter: “Rebutgem que es criminalitzi els MENAs i creiem que l’alcalde ha fet unes declaracions desafortunades”.

  Responsabilitat de la Generalitat

  Pastor ha insistit en què l’Ajuntament de Badalona no té competència per decidir la instal·lació de cap centre de MENAs a la ciutat i “és la Generalitat qui decideix això”. Així mateix, l’alcalde també ha demanat que “igual que la Generalitat es posa a disposició d’aquests menors, també aportin l’ajuda econòmica que els Ajuntaments necessitem”.

  Besòs i Fòrum

  Els veïns i veïnes del Besòs i el Fòrum es troben en la mateixa situació. Fa només uns dies que l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, va fer pública una carta que va enviar a Chakir el Homrani Lesfar, conseller de Treball, Assumptes Socials i Família expressant el seu desig que no es construís cap centre de MENAs al districte de Sant Martí, prop del Fòrum.

  Tots dos alcaldes, a més, van reunir-se fa unes setmanes amb la Fundació ISOM per demanar un indret alternatiu per a la construcció d’aquest tipus de centres.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí