Pau Ribas: “Sempre tinc la idea de tornar algun dia a la Penya”

  0
  pau ribas valencia.jpg

  14/12/2012

  L'escorta badaloní diu que "a València estic trobant el que buscava" i que diumenge "intentarem ser durs perquè a la Penya li costi estar encertada i concentrada en defensa"

  Pau Ribas tornarà a trobar-se diumenge la Penya, l'equip que el va formar, però per primer cop ho farà amb la samarreta del València.

  El badaloní va fer les maletes aquest estiu del nord a llevant en busca d'un altre rol, més protagonista en l'atac de l'equip.

  De moment l'aposta del jugador i del club està sortint bé, i en les 11 primeres jornades l'exverd-i-negre promitja 12 punts per partit, el doble que en l'última temporada amb el Baskonia.

   

  Portes 4 mesos a València, estàs content?
  Si, molt. Estic trobant el que buscava

  Què té de diferent aquest club respecte el Baskonia i la Penya?
  És un club que ara mateix paga al dia i això molts jugadors ho valoren molt. Fa anys que estan fent les coses bé, em permet competir a dalt, i el més important, volen de mi el que jo també volia

  Esteu fent una temporada sensacional, us l'esperaveu?
  Quan vèiem la plantilla, llarga competitiva, amb bons jugadors a totes les posicions, crèiem que ho podíem fer bé. A la pretemporada no vam perdre cap partit i des del principi vam fer un bon joc i tenim confiança.
  Ens ha afavorit no tenir internacionals i poder fer la pretemporada tots junts

  Per ser tant amunt a la classificació cal ser sòlid. Què és allò que us fa sòlids?
  En els partits contra els grans mirem de tenir una bona predisposició i intentem estar concentrats per competir sempre, però lo important i el que marca la diferència, és fer-ho sempre contra els equips més petits, tant a casa com a fora.

  Què creus que heu de tenir en compte de la Penya?
  Si juguen còmodes i comencen bé el partit et poden fer 100 punts. Tenen tiradors i molt de talent. Si som durs els costarà més estar encertats i concentrats en defensa.

  A nivell individual has multiplicat els teus números. Que et demana Perasovic?
  Ell em demana intensitat i concentració en defensa, i que en atac tingui estona la pilota, que jugui el bloqueig directe, que tingui una bona lectura de joc. i que assumeixi més responsabilitats, que per això vaig venir a aquest equip

  Ara ets un 2 agressiu i amb llibertat per atacar. Et veus tornant a jugar de 1?
  Quan Markovic ha estat lesionat, ho he fet quan l'equip necessitava un base més directe. Jo em sento còmode a les posicions d'1,2 i 3 si tinc la confiança de l'entrenador

  I et veus tornant a vestir la samarreta de la Penya?
  Sempre tinc la idea de tornar, si tinc el nivell necessari per estar a la Penya.
  Vaig jugar molts anys a la cantera però al primer equip només dues temporades i em vaig quedar amb ganes de ser-hi més anys, però van venir ofertes que no es podien rebutjar. No vull tornar per acabar la carrera sinó per donar bons anys.

  Aquest estiu es preveu una reestructuració de la selecció espanyola per jugar l'europeu. Nou entrenador i alguns dels habituals descansaran. T'hi veus?
  No, aquest estiu passat va ser molt important poder entrenar amb ells i vaig estar-hi molt content, però cal veure com arribaran i no val la pena pensar-hi. He de fer les coses bé al meu club i si tinc la oportunitat doncs ja arribarà.

  I en els anys de carrera que et queden, creus que jugaràs una competició oficial amb la catalana?
  Serà el que sigui. La selecció catalana tindria potencial per competir amb qualsevol, i si el procés de la independència tira endavant, està clar que voldria jugar-hi.

  Què et sembla l'esborrany proposat pel ministre Wert?
  Crec que les coses com es parlen no són ni com expliquen un bàndol ni l'altre. Els problemes que diuen que hi ha, al carrer no existeixen. Tothom entén les dues llengües, i crec que és tot un tema més polític que de la societat. Són coses que no acabes d'entendre, però lo important és que la societat sàpiga el que cal fer i crec que està bastant clar que el català és el català i el castellà el castellà.

  Com et va al Supermanager?
  Ja no hi jugo perquè no n'encertava una

  Saps que en Dani Miret té confiança cega amb tu?
  Si, em truca molt, no? però aquest any sembla que no li va tant bé i ho està pagant amb mi. Em sembla que ja fa jornades que m'ha venut