Pere de Tera i Pau Picasso mantindran les dues línies de P3

  0
  47
  pere de tera.JPG

  16/04/2015 – Després d'analitzar les dades de preinscripció i de les negociacions amb Ensenyament, els centres de Lloreda i Llefià continuaran amb dos grups; el Rafael Alberti, també a Llefià, sí en perdrà un.

  Badalona i el barri de Llefià perdran una sola línia de P3. Així ho han confirmat aquesta setmana la comunitat educativa local i l’Ajuntament de Badalona, després d’analitzar les dades resultants de la fase de preinscripció escolar i tancar les negociacions amb Ensenyament el passat dijous. Els centres Pere de Tera, a Llefià, i Pau Picasso, a Lloreda, doncs, mantindran els seus dos actuals grups d’Educació Infantil degut al nivell de demanda, totes dues per sobre de les 40 matriculacions, i a la pressió exercida des del col·lectiu públic, que portava setmanes rebutjant la reducció.

   

  Totes tres escoles van ser assenyalades com a possible objectiu de la retallada d’una classe de P3 per part de la Generalitat i, de fet, van engegar el procés de preinscripció amb una oferta de només 25 places, quelcom que el sector educatiu públic de la ciutat continua considerant injust i desigual. Des de l’Ajuntament, però, es va apuntar que la situació era flexible i es podria revertir si els centres acumulaven suficients matrícules, com finalment ha estat. Sí perdrà una línia el Rafael Alberti, també a Llefià, que ha acumulat una trentena de matrícules. Altres públiques de la zona absorbiran algunes d’elles.

   

  Una línia més a la zona Centre-Progrés

   

  La federació local d’AMPAs assegurava aquesta setmana que, a la zona educativa 4, zona dels barris del Progrés i Centre, més d’una desena de famílies s’han quedat sense plaça en primera opció. La regidoria d’Educació explica que, tal i com s’ha consensuat amb Ensenyament, s’afegirà una nova línia de P3 a l’escola Ventós per cobrir aquesta mancança. Tanmateix, el titular municipal, Juan Fernández, ha avançat que l’escola Badalona Port sumarà una línia permanent més el curs 2016-17.