Plagues, rates i despreniments: veïns denuncien l’estat de l’antiga fàbrica Mobba

  0
  mobba.jpg

  22/02/2017 – La finca, de propietat pública des que es va expropiar fa uns mesos, es troba en molt mal estat i els veïns de la zona reclamen solucions per frenar la degradació.

  L'antiga fàbrica de la Mobba, al barri del Centre, a tocar de l'estació de tren, s'ha degradat exponencialment els darrers anys. Això denuncien alguns veïns de la zona, que avisen de les “condicions d'insalubritat inhumanes” que pateix l'edifici.

   

  “La fàbrica actualment és un perill, ja que els vidres cauen al carrer, i això comporta el risc de poder ferir o fins i tot matar a qualsevol vianant que passi pel carrer”, explica Antonia Ocaña, una de les veïnes que encapçala la reivindicació. També denuncien les plagues de puces, de rates que entren als habitatges de l'entorn i de mosquits tigre a l'estiu.

   

  Relata Ocaña que porten anys fent arribar les pertinents reclamacions a l'Ajuntament, també a través de l'Associació de Veïns del Centre. En 2013, des del Consistori es va incoar un expedient de rehabilitació al seu propietari ordenant l'execució d'actuacions de rehabilitació i conservació de la finca. Atès que no es van complir els terminis d'execució i que, de fet, el propietari no va emprendre cap acció, l'Ajuntament va expropiar la finca el 2015.

   

  La qualificació actual de la parcel·la que arribar a ser plantejada com a possible ubicació per a Badalona Capaç és de zona verda i el veïnat assegura que està previst derrocar l'edifici i convertir-la en espai públic. No obstant, apunten, “l'Ajuntament no ha fet mai cap reforma per evitar la degradació”. De fet, la queixa veïnal ha arribat al Síndic de Greuges i a la Generalitat, de les quals també esperen resposta.

   

  Fonts municipals esclareixen que sí s'han realitzat “intervencions puntuals” els darrers mesos i que s'aniran repenten “quan calgui”. Això sí, admeten que no està calendaritzada la “solució definitiva”, però esperen “fer-ho aviat d'acord amb veïns i atenent als interessos de la ciutat”. Aquests dies, de fet, “s'ha procedit a fer una actuació intensiva de desratització als voltants”, diuen aquestes mateixes fonts, i recorden que el pla d'inversions preveu una injecció “per a instal·lar una estructura que eviti els despreniments”.