Podemos Badalona tria secretari general i consell ciutadà

  0
  IMG_8513.JPG

  10/01/2015 – A Badalona, la candidatura més votada, entre les quatre que es van presentar, ha estat la que encapçala Andreu Escobar Tejada, sota el nom de Contigo Sí Podemos.

  Podemos Badalona , com la resta de cercles locals de la formació de Pablo Iglesias arreu d’Espanya, va finalitzar la setmana passada el seu procés de primàries per escollir el consell ciutadà i el secretari general del partit a nivell local. A Badalona, la candidatura més votada, entre les quatre que es van presentar, ha estat la que encapçala Andreu Escobar Tejada, sota el nom de Contigo Sí Podemos, la majoria de membres de la qual han sumat més del 40% dels suports del procés. Escobar, doncs, serà el cap visible d’un consell ciutadà format per 15 persones del seu equip i una 16a encara per decidir, atès que hi ha un triple empat i està sent revisat per la Comissió de Garanties Democràtiques de Podemos. Aquest dimecres, el consell electe va dur a terme a l’AVV de Nova Lloreda la seva primera assemblea, oberta a la ciutadania i a la que van assistir més d’una cinquantena de persones.

   

  Les primàries, però, no han estat exemptes de polèmica. I és que, una de les altres candidatures, XBadalona, liderada per Leo Álvarez, ha denunciat “irregularitats” i diu haver “impugnat els resultats” i no “haver rebut resposta”. Segons XBadalona, durant la campanya van recomptar un total de 352 suports al seu projecte, mentre que els resultats finals els ha donat 296. Tanmateix, consideren que el nombre de vots total, uns 900, és massa baix pel nombre de persones que s’han inscrit durant tot el procés, unes 800. El secretari general electe, Andreu Escobar, assevera que la Comissió de Garanties ha donat el vistiplau als resultats i que, segons l’organització de Podemos, tots els resultats són “irreversibles”.

   

  Després d’aquest procés de primàries, el cercle serà validat en les properes setmanes i registrat oficialment com a partit polític si no hi ha cap contratemps. A partir d’aquí, explica el secretari general badaloní, es dedicaran a fer treball exclusivament municipal. Segons ha confirmat, i com ja s’havia avançat anteriorment, Podemos no es presentarà a les eleccions municipals, però sí donarà recolzament a alguna candidatura amb els seus mateixos principis polítics i ètics, molt probablement X Guanyar Badalona o Guanyem Badalona.