Poesia per celebrar el centenari del cementiri de Montgat durant les festes de Sant Jordi

  0
  159

  Serveis Funeraris, empresa gestora del cementiri de Montgat des del 2013, ha commemorat el centenari de la construcció i inauguració de la instal·lació funerària. A principis d’any de 1919 es van iniciar les obres per a l’edificació del cementiri després de superar entrebancs urbanístics i de finançament. La seva posada en marxa va ser possible gràcies a la col·lecta pública i a la col·laboració de l’Ajuntament d’aquella època, que van poder adquirir els actuals terrenys del Cementiri.

  El 20 de desembre del mateix any s’inaugurava aquesta obra que tan reclamada havia estat per la població, fita que ha estat recordada per l’alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, en l’inici de l’acte de celebració.

  Davant d’aquesta efemèride, PFB – Serveis Funeraris ha organitzat una actuació on la cultura ha estat la protagonista. Coincidint amb les festes de la localitat en el marc de Sant Jordi, patró de Montgat, un recital de poesia ha estat el format escollit. Segons Ana Gassió, directora de PFB – Serveis Funeraris, “hem volgut celebrar aquest centenari per tot el que va suposar per Montgat i perquè mantenir una vinculació local a les zones on prestem servei està en el nostre ADN”.

  L’actriu i poeta Estel Solé, al costat de la guitarra del músic Sergi Carós, han fet una actuació capaç de crear una atmosfera íntima i emotiva gràcies a l’acurada selecció de peces, tan poètiques com musicals. Estel Solé ha recitat textos propis, fins i tot alguns d’inèdits, mesclats amb poemes d’autors reconeguts, mentre que la música de Sergi Carós hi ha estat delicadament intercalada.

  Després de l’actuació, tots els assistents han pogut degustar un petit aperitiu i entrar al cementiri, recentment restaurat. Ana Gassió explica que “seguint la nostra vocació de servei, aquest any s’han dut a termes actuacions de millora i condicionament del cementiri”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí