Polèmica neteja de la nau ocupada al c/Progrés per part de l’Ajuntament

  0

  El passat 23 de desembre, efectius del servei de neteja de l’Ajuntament de Badalona van accedir a la nau ocupada del carrer Progrés, on hi viuen prop d’un centenar de persones, per a realitzar-hi un servei de recollida de brossa. La nau, ocupada i propietat d’un privat, és un dels focus de polèmica del barri per diverses raons.

  D’una banda, tothom té molt fresc el catastròfic incendi de la nau del Gorg que va causar la mort de quatre persones, ara fa un any. De l’altra, els veïns de la zona pateixen constants talls en el subministrament elèctric.

  Des de fa una setmana, a partir de les 19h de la tarda aquests episodis són constants. La nau del carrer Progrés té la llum punxada i fa saltar una instal·lació que Endesa no ha mantingut com cal.

  Segons els Bombers, desplaçats a la zona per atendre els talls de llum, l’estat de la xarxa elèctrica és molt deficient i tampoc aguanta el fet que la nau hi estigui connectada de forma fraudulenta. El regidor David Torrents ha assegurat que l’Ajuntament parlarà amb Endesa perquè millori l’estat de la instal·lació.

  L’explicació del Consistori

  Des de l’Ajuntament argumenten el següent per explicar el motiu pel qual s’ha utilitzat un servei públic com el de neteja per realitzar un servei en un recinte privat i ocupat: “Des dels serveis socials es proposa posar al servei de les persones que viuen a la nau dos camions de neteja. Les persones de la nau s’han encarregat de recollir i omplir els campions de tot el material acumulat en la instal·lació”, es trasllada des de l’Ajuntament a aquest mitjà.

  El Consistori clarifica que la decisió s’ha adoptat per “motius de convivència i seguretat veïnal”, per “motius de salut pública” i per “motius de prevenció”. Aquests motius responen al següent: la por a un altre incendi degut a l’acumulació de materials de fàcil combustió i a la prevenció de malalties per acumulació de brossa.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí