Pòquer de victòries (2-0)

0
    22

16/03/2014 –  Quart triomf seguit i la permanència cada vegada més a prop. El Badalona segueix sumant de tres en tres i ja té la promoció de descens a 6 punts de distancia i el descens directe, a 11. Un coixí força respectable que ha d’atorgar tota la tranquil·litat del món als de Piti Belmonte quan resten vuit jornades per a la conclusió de la lliga. Evidentment la permanència encara no està assegurada, però l’equip ha salvat una situació molt complicada amb les victòries contra el València Mestalla (2-1), l’Alcoià (2-3), l’Olot (1-0) i contra el Constància (2-0), un equip que, vist el seu rendiment al camp del Centenari, sembla condemnat al descens.

A diferència de fa set dies contra l’Olot, on els escapulats les van passar magres, el Badalona no va patir gairebé ensurts contra un rival que va demostrar el perquè és l’equip menys golejador de la lliga (només 15 gols en 30 partits). Molt inofensiu en atac, el Constància no va inquietar gens els de Piti Belmonte, que segurament van viure un dels partits més plàcids de la  temporada. Des del principi del partit la sensació és que, a mida que passés el temps, la victòria escapulada cauria pel seu propi pes. Això sí, al Badalona li va costar una mica trobar el to al partit, en uns primers 30 minuts força ensopits, sense pràcticament ocasions de gol. La excepció, un xut de falta executat per Fran Grima (titular al lateral esquerre per la lesió de Bermudo) en els primers instants que va sortir fora per ben poc. En l’últim quart d’hora del primer temps, però, els escapulats es van entonar, i una bona combinació culminada amb una rematada forçada de Velillas al segon pal va ser el primer avís que el Badalona volia marcar abans de l’intermedi.

Al 38 Ferrón, de nou titular al lateral dret, va plantar-se dins l’àrea després d’una bona paret amb Joaquim, però no va poder rematar en condicions amb un defensa agafant-lo de la samarreta. L’àrbitre no va xiular penal, però en el córner posterior sí que ho va fer, per considerar que el central Calonge havia fet caure Maestre. Negredo, com fa set dies contra l’Olot, va ser l’encarregat de transformar la pena màxima, aquest cop amb suspens. En un primer llançament el davanter escapulat va marcar però l’àrbitre el va fer repetir. I a la segona Perales  va encertar la direcció del xut i el va aturar. Per sort, el refús va tornar a anar a peus de Negredo, que a porta buida ja no va perdonar marcant el seu quart gol com a escapulat (1-0).

L’efecte Abraham. En la represa Piti Belmonte va fer entrar el golejador escapulat, recuperat ja dels problemes als isquiotibials, i la seva entrada va revolucionar el partit. Pilota que toca, pilota que duu perill, i pràcticament en la seva primera intervenció Abraham va segellar la victòria amb el 2-0. Un gol que va néixer d’un error del porter del Constància Perales, que va servir malament de porteria entregant la pilota a Velillas. El davanter va progressar per l’eix central i va servir l’assistència al canari, que va definir a la perfecció amb un xut creuat suau que va passar per sota les cames del porter. El gol, el novè d’Abraham a la lliga, va tancar el partit, perquè el Constància ja va abaixar els braços i el Badalona va tenir diverses ocasions per ampliar l’avantatge. La majoria d’elles a peus d’Abraham, suplent en les últimes jornades però que, en els minuts que juga, segueix demostrant que és un jugador determinant.

FITXA TÈCNICA:

CF Badalona (2): Marcos, Ferrón, Fran Grima, Cárdenas, Sergio Maestre, Sergio Gómez (Enric, 64’), Lolo (Abraham, 52’), Puigdollers, Negredo, Joaquim (Castillo, 80’) i Velillas.

Constància (0): Perales, Jaime, Óscar, Joel, Calonge, Alberto, Alfons (David, 68’), Campoy (Nico, 57’), Aitor, Mateu (Juanan, 79’) i Rubén.

Gols: 1-0 Negredo (40’) i 2-0 Abraham (57’).

Àrbitre: Pablo Fernández Brito. Va ensenyar targetes grogues a Gómez, Puigdollers, Fran Grima i Joaquim, del Badalona, i a Calonge, Alfons, Rubén, Nico i Óscar, del Constància.