El FIATC Joventut es desfà del GBC a l’últim quart (76 a 65)

0
    33

16/03/2014
    Els verd-i-negres han ajustat la defensa al tram final i Joseph ha decidit en atac
    Estadística
    V
    ídeoresum

Maldonado: "Hem recuperat el to defensiu que havíem perdut"
    Sito Alonso: "Quan no treus bonus, o fiques de 3 o no pots competir"
    Ventura: "Estic en el millor moment"

El FIATC Joventut ha aconseguit l'11a victòria de la temporada en vèncer al GBC per 76 a 65.
    La diferència en el marcador no fa justícia a un partit en que els verd-i-negres han hagut de patir molt per superar a un rival molt lluitador.
    De fet, al final del 3r quart la diferència era de 2 punts (56 a 54) i fins aquell moment, cap dels 2 equips s'havia pogut imposar a l'altre en cap fase del matx.
    El parcial definitiu ha arirbat a l'inici de l'últim quart, en que els de Maldonado han pogut encadenar unes quantes bones defenses i han trobat l'encert al davant per tancar el matx.

Ja des de l'inici la proposta dels dos equips ha quedat ben clara. Mentre que la Penya volia córrer i evitar el 5 contra 5 en atac, el GBC ha buscat els seus referents en possessions llargues, sense perdre el cap.
    Amb aquesta formula, els donostiarres sempre han estat dins del partit, liderats per un excepcional Robinson (21 punts i 23 de Valoració). La resposta la donava Ventura, que ha fet el millor partit des que vesteix la samarreta del FIATC Joventut, i ha demostrat que està en un moment dolç (15 punts i 18 de valoració).

La igualtat del 1r període (21 a 21) s'ha desfet a l'inici del 2n, quan la Penya no ha pogut córrer (23 a 28). L'entrada de Kirksay, providencial de nou als dos costats de la pista ha capgirat la tendència i ha tornat a equilibrar les forces abans del descans (37 a 38).

Els verd-i-negres havien aguantat la bona 1a part del GBC (6 de 12 en triples) i tot i que no duien el ritme, esperaven el seu moment. A la represa les defenses s'han ajustat i només Ventura i Robinson veien cistella amb continuïtat per anar alternant l'avantatge en el marcador (56 a 54 min 30).

Fins aquell moment, la Penya havia concedit uns quants tirs molt lliurats i només havia fet 5 faltes en 30 minuts. En canvi a l'últim quart, amb una defensa molt més al límit, n'ha fet 4 en 2 minuts. El que podia ser un problema ha acabat sent el signe de que l'equip sha endollat al darrere, i llavors tot també ha funcionat al davant.

La tasca de desgast de Miralles i després de Savane sobre Doblas ha donat els seus fruits, i al davant, Joseph ha viscut 3 minuts de màgia per obrir un forat ràpid de 10 punts (64 a 54 a falta de 6 minuts). El GBC no ha perdut la calma i ha seguit buscant bons tirs, però no ha estat encertat de cara a cistella i mai ha pogut tornar a entrar en el partit.

Amb aquest triomf, el FIATC Joventut es queda com a un equip amb 11 victòries i 12 derrotes. Just per davant hi ha el Baskonia i el Cajasol amb 12 victòries,i per darrere l'Obradoiro amb 10.