Por a guanyar (94-88)

0
    29

22/01/2017 – El Divina Seguros Joventut encaixa la derrota més dramàtica de la temporada a la pista del Montakit Fuenlabrada.

Ho tenien tot de cara. El control del marcador, les sensacions i la superioritat en la rotació a causa de la baixa per lesió de Popovic i les eliminacions de Paunic i Diagné. En el dia on el Divina Seguros Joventut havia de guanyar per agafar oxigen, la debilitat mental de l’equip en els darrers minuts del xoc deixaria el conjunt verd-i-negre sense recompensa.

El partit contra el Montakit començava amb el Divina recuperant-se d’un parcial de 10 a 0 gestat pels locals gràcies a la capacitat física de Diagné. Els triples de Sàbat i Bogdanovic rescataven el bloc d’Ocampo per donar-li la iniciativa al final del primer període (20-26), guió que es mantindria estable tot i els problemes soferts pels visitants a l’hora de defensar el bloqueig directe (40-42).

Ni les quatre personals comeses per Smith evitarien que la Penya marxés al descans per davant i, ja en la represa, els verd-i-negres continuarien duent el pes del joc. 11 punts anotats per Abalde al llarg del tercer període compensaven la feina fosca feta per Smits, tot i que les pèrdues de Jordan (6 en total) evitaven que el Divina Seguros gaudís de la continuïtat desitjada.

L’equip de Diego Ocampo tancava el tercer capítol del xoc guanyant (60-66) i amb una bona estadística en triples (8/11). Aquest percentatge, però, acabaria sent nefast al final del duel, ja que la Penya erraria 12 dels 13 triples llançats entre l’últim quart i la pròrroga.

En el tram decisiu, el Divina seria capaç de situar-se a nou punts de distància (60-69) i, a més, recuperar-se d’un parcial de 10 a 0 del Montakit que ho semblava trencar tot. Smith sortia al rescat de l’equip per recuperar pilotes, forçar faltes i generar en atac.

En conseqüència, la Penya es plantava en els últims tres minuts guanyant per cinc, instant on els jugadors d’Ocampo començarien a acusar la pressió. Fins al final del temps reglamentari, el Divina Seguros erraria sis tirs de camp i un tir lliure, a banda de seleccionar malament l’última acció del temps reglamentari (80-80).

Smith es jugaria un tir precipitat i en la pròrroga la Penya no podria vèncer un Fuenla que s’havia quedat sense Diagné i Paunic (94-88). Desastrosos últims vuit minuts de partit d’un equip que rep el cop més dur de la temporada al Fernando Martin.

Les reaccions del vestidor

Sàbat: “Teníem el partit encarrilat i quan hem perdut l’avantatge ens hem col·lapsat. És una llàstima, perquè l’equip estava jugant molt bé”.

Ventura: “Hem tingut l’últim tir i moltes situacions alliberades. És molt dur, perquè hem estat tot el partit anant per davant en el marcador”.

Ocampo: “En els últims dos minuts hem jugat a administrar, no a guanyar el partit. No ens podem aturar. S’ha d’estar agressiu fins al final. Jo sóc el primer culpable. Ara no hem de buscar responsabilitats, sinó solucions. Terry s’ha equivocat en l’última jugada, però ara ha d’aprendre i no sentir-se culpable”.

Fitxa tècnica

Montakit Fuenlabrada (94): Hakanson (10), Cruz (10), Smits (17), Wear (16), Diagné (8), Sekulic (7), O'Leary (13), Paunic (9), Rupnik (4) i González (-).

Divina Seguros Joventut (88): Sàbat (9), Vidal (14), Abalde (13), Bogdanovic (9), Jordan (16), Smith (10), Gielo (2) Stutz (10), Ventura (3), Dimitrjevic (2) i Lapornik (-).

Parcials: 20-26 / 20-36 / 20-24 / 20-14 / 14-8

Rebots: Smits i Diagné (6) / Jordan i Abalde (8)

Assistències: Rupnik (6) / Sàbat (6)

Incidències: partit corresponent a la 18ª jornada de la Lliga Endesa, disputat al Fernando Martín davant 5.588 espectadors.