Problemes que es tornen oportunitats

  0
  junior2.jpg

  07/06/2016 – Repassem amb el tècnic del júnior del FIATC Joventut quina ha estat l’evolució i l’aprenentatge viscut per l’equip durant tot aquest any.

   

  La temporada del júnior de la Penya ha estat marcada per una intensa barreja de bones notícies i moments complicats. Les constants lesions sofertes pels jugadors que havien de liderar el projecte d’enguany han dificultat molt la consolidació d’un equip que ha assolit el seu màxim nivell amb una gran nòmina de cadets en plantilla.

   

  El FIATC Joventut tancaria la primera fase de la lliga Preferent en tercer lloc (10/4), tenint el Barça Lassa lluny (14/0) i veient com l’Hospitalet el superava. “Vam formar un equip bastant nou, amb jugadors importants que acabaven d’arribar al club. Parlo de casos com el de Vilgot Larsson, Charis Liounis i Edu Garcia. Crec que la dinàmica d’entrenaments va ser bona. Malgrat ser tercers a la lliga, l’equip va agafar un bon camí”, relatava Dani Miret per començar amb el seu balanç del curs.

   

  A la Copa Federació, el júnior verd-i-negre competiria a bon nivell davant el FC Barcelona (75-66) i arribaria a l’Adidas Next Generation Tournament del mes de gener amb l’esperança de fer un pas endavant.

   

  “Després de perdre la Copa Federació per només nou punts contra el FC Barcelona es va arribar al torneig de l’Hospitalet mantenint el nivell. El joc era bo, però ens mostràvem massa irregulars. O aconseguíem grans parcials a favor o ens ficaven molts punts seguits”, recordava Miret en primera instància.

   

  “Contra l’Olimpija i el Maccabi, aquesta irregularitat ens va pesar, ja que els dos partits van ser a cara o creu. Davant el Madrid vam competir. Al final, el resultat del torneig no va ser bo per nosaltres, però penso que sí que es van fer coses que després ens van servir. Jugadors com Pep Busquets, Pol Molins i Alejandro Galán van poder jugar a un nivell molt alt”, afegia el tècnic tot seguit.

   

  Segons Miret, “a nivell mental es va fer un pas endavant a l’Hospitalet”. “No va ser fàcil, perquè vam patir la baixa de Charis Liounis en el joc interior. A més, Eric González i Nenad Dimitrijevic venien de dues lesions llargues”, lamentava l’entrenador badaloní.

   

  Torna la competició domèstica

   

  Amb la sensació d’haver merescut més a l’Hospitalet, el FIATC Joventut es tornaria a centrar en la lliga regular. Durant la segona fase, el júnior de la Penya sí que podria assolir la segona plaça (10/4), tot i que en els partits amb títols en joc hi tornaria a haver dificultats.

   

  “En aquest tram de la temporada és quan el nostre rendiment va ser més alt i es va ajustar més a l’estil de la Penya. Vam pressionar molt més i vam atacar molt més ràpid. A la segona volta vam acabar segons, malgrat no poder competir contra el Barça”, valorava Dani Miret.

   

  És en aquesta etapa del curs quan les baixes de Charis Lionis, Vilgot Larsson i Pep Busquets obliguen la Penya a apostar per una gran bateria de cadets. Joel Parra, Arnau Parrado, Manel Signes i puntualment Dídac Cuevas s’unirien a Pedro Nunes per reforçar la rotació del júnior.

   

  “Els cadets han pogut ser importants i això indica que han començat a fer el canvi. Deixen enrere el bàsquet de nens i comencen a adaptar-se al bàsquet pràcticament professional”, destacava Miret.

   

  Malgrat mostrar-se orgullós del bon rendiment dels més joves, el tècnic no deixa passar els errors comesos. “Al campionat de Catalunya ens equivoquem. Pensem que som millors que l’Hospi, no trenquem el partit i cometem errades amb la zona. Ells van jugar una final; nosaltres una semifinal. Aquest crec que va ser l’últim toc d’atenció”, assegurava a aquest diari.

   

  Un final gairebé impecable

   

  L’últim gran repte de la temporada arribaria al campionat d’Espanya, competició on la Penya podria ser protagonista. “Ha estat el millor. Teníem totes les peces ordenades i podem mostrar un nivell competitiu molt alt. Quim Salvans i Nenad Dimitrijevic han estat dos dels noms propis del campionat. Salvans acaba com a màxim anotador i Neno domina el joc assistint i anotant. Molins va ser el nostre tercer líder”, reivindicava Dani Miret.

   

  Segons el preparador verd-i-negre, “el gran partit fet contra el Granca pel tercer lloc et demostra que molts jugadors estaven bé”. És evident que els bons resultats assolits pel FIATC Joventut han tingut conseqüències positives. “Aquest gran campionat d’Espanya ha fet que quatre jugadors nostres siguin preseleccionats amb la U17. Pep Busquets, Galán, Molins i Joel Parra, que és cadet i va amb la selecció d’un any més, han entrat en la llista”, celebrava el tècnic.

   

  Tot i viure un any de debut com a primer entrenador complicat en la categoria júnior, Dani Miret opina que el treball realitzat amb els joves durant aquest curs tindrà recompensa en el futur; sobretot en la dinàmica del júnior de l’any vinent.

   

  “Estem contents perquè tots els jugadors han evolucionat i s’han acostat als seus objectius individuals i als objectius del club. Creiem que els hem ajudat. Javi Aparicio, Pep Moreno i Héctor Sánchez han exercit un rol important per aconseguir que el treball sempre fos de qualitat”, reiterava Miret per tancar la seva particular valoració de la temporada.