Els teatres municipals de Badalona presenten la temporada de tardor-hivern

  0
  129
  Els teatres municipals de Badalona – Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante – anuncien la nova temporada de tardor-hivern 2024. L’equip de Badalona Cultura ha bastit una composició escènica d’obres de petit i gran format que transiten per diverses branques per arribar a un ampli ventall de públics.
  La temporada començarà el divendres 27 de setembre al Teatre Zorrilla amb la gran comèdia èpica de Ramon Madaula sobre la figura del rei Jaume I, Conqueridors, i una setmana abans, el dissabte 21 de setembre, al mateix Zorrilla, s’haurà organitzat, prèviament, una estrena molt especial per celebrar els 25 anys de la reinauguració del Teatre Zorrilla. Amb les Morts d’en Manelich, de Maurici Farré, l’actor badaloní Oriol Genís es posarà a la pell de l’icònic Enric Borràs per commemorar plegats el ressorgiment del teatre més emblemàtic de la ciutat i la seva transformació en centre d’arts escèniques. Al setembre s’especificarà com aconseguir invitacions per veure l’espectacle.
  A més de Ramon Madaula, la temporada comptarà amb dos altres grans caps de cartell: Alberto San Juan amb Macho grita el dissabte 30 de novembre i Mercè Arànega amb Amnèsia, de Nelson Valente, el dissabte 21 de desembre, tots dos al Zorrilla. Els amants del thriller podran gaudir de dues propostes ben suculentes:Els ossos de l’irlandès de Víctor Borràs Gasch el divendres 4 d’octubre al Teatre Zorrilla i Exquisit de la companyia badalonina Els Marquesets el dissabte 9 de novembre al Teatre Margarida Xirgu. També hi haurà espai per a muntatges performatius en els que hi conviuen diverses disciplines com Solar el divendres 11 d’octubre al Teatre Zorrilla i Cançons que acaben en fade out el dissabte 16 de novembre al Teatre Margarida Xirgu. No podrà faltar tampoc el toc d’humor amb el nou espectacle de José Corbacho Ante todo mucha calma, el divendres 29 de novembre al Teatre Blas Infante i la fanfàrria circense Picasso, rey, monstruo y payaso, de la companyia de pallassos Rhum & Cia el divendres 13 de desembre al Teatre Zorrilla. El públic badaloní tindrà ocasió, també, de meravellar-se amb un gran format de dansa, l’Odissea, de la coreògrafa Maria Rovira.
  Badalona Cultura segueix apostant pels talents locals dins del seu programa “Badalona a escena” oferint a les entitats de les arts escèniques de la ciutat un espai per a l’exhibició dels seus projectes. És en el marc de “Badalona a escena” que es podrà gaudir, de nou, sis anys després d’haver-lo estrenat al Teatre Zorrilla, el musical de creació de la Societat Coral la Badalonense El cant dels obrers, amb un nou repartiment i una orquestra renovada. I el diumenge 10 de novembre, també al Zorrilla, dos cors badalonins, Gòspel Sentits i Clappers Gospel Group, estaran units per primera vegada en un concert conjunt imprescindible per als amants de la música coral en la Festa del Gòspel a Badalona. La Banda Simfònica de Badalona, com cada any, també prepararà el seu tradicional Concert de Santa Cecília, que es podrà veure el dissabte 23 de novembre al Teatre Zorrilla.
  ESPECTACLES FAMILIARS
  Repartits al llarg de tota la temporada, les famílies badalonines podran gaudir de tres espectacles familiars molt originals i de gran qualitat: la lectura contemporània d’un dels contes clàssics més populars dels germans Grimm, Hamelí, de la companyia Xip Xap, que es recupera de la temporada anterior; l’espectacle de la companyia Teatre al detall inspirat en la faula de la Cigala i la Formiga, Frederick, que és alhora una mena d’instal·lació i una experiència-trajecte per veure en grups reduïts i de molt a prop; i un projecte de circ molt especial per gaudir en família durant les festes de Nadal, De tu a tu, creat pel Col·lectiu Mur.
  TEATRE ACCESSIBLE
  Gràcies a l’acord de col·laboració entre Badalona Cultura i el Projecte Teatre Accessible iniciativa dedicada a incorporar mesures d’accessibilitat en els espectacles–, s’oferirà, de nou, als teatres municipals de Badalona una funció de teatre accessible per a persones amb discapacitat sensorial. Serà en l’espectacle Amnèsia, el dissabte 21 de desembre a les 20.00 hores al Teatre Zorrilla. Disposarà de subtitulat adaptat per a persones sordes, audiodescripció (veu en off que narra el contingut més rellevant de l’obra) dirigit a persones cegues o amb baixa visió, a més del bucle magnètic individual per a persones que utilitzen implants coclears o audiòfons i so amplificat amb auriculars, destinat a persones que tenen pèrdua auditiva i desitgen sentir els diàlegs de l’obra a un volum més alt. Els dispositius es podran recollir sense reserva prèvia al vestíbul d’entrada del teatre, abans de la funció.
  Recordar, així mateix, que en aquest i en la resta d’espectacles, els teatres disposen d’espais reservats per a les persones amb mobilitat reduïda, de sistemes de so amplificat i bucle magnètic individual i d’alçadors per a nens i nenes.
  FILMETS
  Del 18 al 27 d’octubre els teatres municipals acolliran la 50a edició del Festival FILMETS de Badalona. Una edició que celebrarà el mig segle de vida del certamen i mostrarà en pantalla gran els curts que triomfen a tot el món, entre els quals hi haurà premières i pel·lícules fetes per joves creadors.
  Les entrades seran d’accés lliure, però les persones que hi vulguin assistir s’hauran de registrar prèviament al web www.festivalfilmets.cat.
  TALLERS DE TEATRE
  El pròxim mes d’octubre començarà un nou curs dels Tallers de teatre al Teatre Zorrilla.
  Les inscripcions per als quatre cursos d’edat (de 9 a 12 anys, de 13 a 15, de 16 a 18 i majors d’edat) s’obriran el mes de setembre a través del web www.teatrezorrilla.cat/tallers-de-teatre I romandran actives fins a exhaurir places.
  CINEMA AL TEATRE MARGARIDA XIRGU
  Els tres cicles de cinema tornaran a visualitzar-se un any més al Teatre Margarida Xirgu. El Cicle Gaudí i el Docs del Mes es projectaran de manera mensual els dimecres a les 20h de la tarda. El cicle de cinema familiar Pàck Màgic se seguirà fent un diumenge al mes a les 12h del matí.
  VENDA D’ENTRADES I ABONAMENTS
  Les entrades es podran comprar a partir del dijous 25 de juliol al web www.teatrezorrilla.cat.
  Les entrades de tots els espectacles se seguiran venent exclusivament per internet. Badalona Cultura assumirà la comissió en la venda electrònica per facilitar la compra per aquest canal. No obstant això, les taquilles del Teatre Zorrilla i Margarida Xirgu oferiran atenció presencial els dies que hi hagi funció (dues hores abans de l’espectacle) i altres dies amb cita prèvia només a aquelles persones que no tinguin accés a internet o que tinguin dificultats per comprar les entrades de manera telemàtica. Aquest servei es donarà sempre amb cita prèvia trucant al 93 384 40 22 de dimarts a dijous de 12 a 14 hores.
  Durant aquest mes de juliol, les taquilles del Teatre Zorrilla romandran obertes oferint atenció presencial en horari de 18 a 20.30 h els dies 23 i 24 de juliol. Aquesta temporada es continuen implementant els habituals abonaments de temporada. Es poden recollir, renovar i comprar de forma presencial els dies 16, 17, 18 i 19 de juliol de 18 a 20.30 h a la taquilla del Teatre Margarida Xirgu. I a partir del dijous 25 de juliol es podrà fer a través del web www.teatrezorrilla.cat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí